Ліквідність очікувано зросла



26 січня 2018 года
ICU

За два дні відшкодування ПДВ загальний обсяг ліквідності склав 102.33 млрд грн, збільшившись минулої середи на 1.64 млрд. Частина додаткових коштів була вкладена у депозитні сертифікати, але переважна їх частина була спрямована у резерви. Залишки коштів на коррахунках НБУ зросли на 1.12 млрд, а вкладення у депсертифікати збільшились на 0.52 млрд, 0.30 млрд грн з яких - у тримісячні сертифікати з погашенням у квітні.

Позитивний вплив автономних чинників склав 3.14 млрд грн, у т.ч. 2.88 млрд -- за рахунок операцій Держказначейства і 0.53 млрд -- за рахунок конвертації готівки у резервні гроші, зменшені на відтік через інші немонетарні операції у сумі 0.26 млрд. Попри значний притік через немонетарні операції, зростання ліквідності склало лише 1.64 млрд, оскільки один з банків, який отримував 3-місячні кредити у листопаді-січні достроково повернув 1.50 млрд грн позичених коштів.

Висновок: Дострокове погашення банком кредиту відбулося у досить позитивний момент, коли ліквідність повернулась вище 100 млрд грн і не відбувалось значного відтоку коштів через щомісячні податкові платежі. Надалі відтік на бюджетні рахунки має збільшитися, тож очікуємо негативного впливу від Держказначейства та скорочення ліквідності нижче 100 млрд грн найближчими днями.

Источник: ICU

Другие обзоры облигаций от ICU


Компании

все компании