Вчений розповів про шкідливі харчові добавки (ВІДЕО)
Ринки Харчова 27.10.2020 09:48У сучасному світі неправильне харчування є одним з основних факторів ризику для здоров'я населення.
Масштабне
дослідження причин смертності, проведене вченими в 2017 році, показало,
що кожна 5-а смерть у світі викликана високим вмістом в раціоні солі,
тринькати, цукру, надмірним вживанням солодких газованих напоїв і
червоного м'яса. Навпаки, корисні продукти, такі як цільне зерно,
фрукти, насіння і горіхи, поступово витісняються з раціону більш
шкідливими.
Крім того, в тому ж 2017 році більше півтора
мільйона осіб в світі померли від захворювань, пов'язаних з діареєю, яка
була викликана вживанням в їжу неякісних продуктів. Харчові отруєння та
нездорове харчування в цілому вже давно входять в першу десятку в
рейтингу причин смертності, а в окремих країнах - і в трійку.
"Клуб
експертів" спільно з доктором біологічних наук, генетиком Святославом
Леоновим запускають проект, присвячений проблемі правильного харчування в
сучасному суспільстві. Метою проекту є виявлення основних факторів
ризику, пов'язаних з нераціональним харчуванням, розбір міфів і
стереотипів, збір думок експертів на цей рахунок. На початковому етапі
проект реалізований у вигляді освітніх міні-інтерв'ю з інфографікою.
Надалі планується створення дискусійного майданчика із залученням
фахівців з різними точками зору.
Випуск вже можна подивитися на ютуб-каналі "Клубу експертів".