Вчений розповів про шкідливі харчові добавки (ВІДЕО)

Ринки Харчова 27.10.2020    09:48

У сучасному світі неправильне харчування є одним з основних факторів ризику для здоров'я населення.

Масштабне дослідження причин смертності, проведене вченими в 2017 році, показало, що кожна 5-а смерть у світі викликана високим вмістом в раціоні солі, тринькати, цукру, надмірним вживанням солодких газованих напоїв і червоного м'яса. Навпаки, корисні продукти, такі як цільне зерно, фрукти, насіння і горіхи, поступово витісняються з раціону більш шкідливими. 

Крім того, в тому ж 2017 році більше півтора мільйона осіб в світі померли від захворювань, пов'язаних з діареєю, яка була викликана вживанням в їжу неякісних продуктів. Харчові отруєння та нездорове харчування в цілому вже давно входять в першу десятку в рейтингу причин смертності, а в окремих країнах - і в трійку. 

"Клуб експертів" спільно з доктором біологічних наук, генетиком Святославом Леоновим запускають проект, присвячений проблемі правильного харчування в сучасному суспільстві. Метою проекту є виявлення основних факторів ризику, пов'язаних з нераціональним харчуванням, розбір міфів і стереотипів, збір думок експертів на цей рахунок. На початковому етапі проект реалізований у вигляді освітніх міні-інтерв'ю з інфографікою. Надалі планується створення дискусійного майданчика із залученням фахівців з різними точками зору. 

Випуск вже можна подивитися на ютуб-каналі "Клубу експертів".

Він присвячений основним продуктам, які негативно впливають на стан здоров'я, а також найбільш шкідливим харчовим добавкам.


Теги:   харчування здоров'я ризик Переглядів:   1915

Читайте також:

22.12

Усик переміг Ф'юрі в матчі-реванші за звання чемпіона світу в суперважкій вазі

22.12

МЗС України спростило отримання консульських послуг за кордоном

22.12

Кличко привітав чемпіона світу Олександра Усика з перемогою