Фондові ринки країн АТР переважно зросли у середу

Ринки 27.07.2022    16:46
Фондові ринки країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) переважно зросли у середу, за винятком Китаю та Гонконгу. Увага учасників ринку зосереджена на дводенному засіданні Федеральної резервної системи (ФРС) США, підсумки якого будуть підведені о 21:00 за київським часом.

ФРС збільшить ключову процентну ставку на 75 базисних пунктів (б.п.) за підсумками липневого засідання, свідчать консенсус-прогнози аналітиків, складені агентством Bloomberg та платформою Trading Economics.

Проте помітна меншість економістів очікує, що ставку можна підвищити відразу на 100 б.п. на тлі інфляції, що вперто зростає, незважаючи на перспективи ослаблення зростання американської економіки. Інвестори також аналізували квартальні звіти компаній.

 Гонконгський Hang Seng до закриття торгів втратив 1,1%, шанхайський Shanghai Composite – 0,05%. Сукупний прибуток великих китайських промислових підприємств збільшився на 1% у січні-червні 2022 року щодо того ж періоду роком раніше і склав 42,70 трлн юанів ($6,31 трлн), свідчать дані Державного статистичного управління (ДСУ) країни.

Темпи зростання цього показника не змінилися порівняно з січнем-травнем на тлі запровадження чергових обмежень, пов'язаних зі стримуванням спалаху коронавірусу. Тим часом Народний банк Китаю (ЦБ країни) влив найменший обсяг ліквідності у фінансову систему із січня 2021 року. НБК надав банкам 2 млрд юанів у рамках семиденних операцій зворотного РЕПО. Ставка залишилася на рівні 2,1% річних, йдеться у повідомленні китайського ЦП. Лідерами падіння у Гонконгу є акції Country Garden Services Holdings Co. Ltd. (-22%), Country Garden Holdings Co. Ltd. (-15,1%) та Longfor Group Holdings Ltd. (-4,4%).

Японський індекс Nikkei 225 виріс на 0,2%. У лідери зростання у складі індикатора вийшли акції Astellas Pharma Inc. (+3,2%), Tokyo Electron Ltd. (+3,1%) та Chugai Pharmaceutical Co. Ltd. (+2,7%). Південнокорейський індекс Kospi збільшився на 0,1%. Капіталізація одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. збільшилась на 0,2%. Акції великого південнокорейського автовиробника Kia Corp. подешевшали на 2,1%. Акції SK Hynix Inc. втратили у ціні 0,5%. Один із найбільших у світі виробників чіпів пам'яті збільшив чистий прибуток у другому кварталі на 45%, проте показник не виправдав прогнозів ринку.

Австралійський S&P/ASX 200 додав 0,2%. Споживчі ціни в Австралії у другому кварталі 2022 року підскочили на 6,1% у річному вираженні, повідомило Австралійське бюро статистики (Australian Bureau of Statistics, ABS). Це найвищі темпи інфляції із другого кварталу 2001 року. Така динаміка зумовлена ​​прискоренням зростання цін на продукти харчування та подальшим зростанням цін на паливо, пише Trading Economics. Капіталізація найбільшої у світі гірничодобувної компанії BHP Group Ltd. зменшилась на 1,96%, її конкурента Rio Tinto Ltd. -на 2%. Папери банку Commonwealth Bank of Australia зросли у ціні на 2,2%, Westpac Banking Corp. - на 1,3%, Australia & New Zealand Banking Group Ltd. – на 0,4%.
Теги:   АТР Фондові ринки Переглядів:   332

Читайте також:

19.09

Естонія планує інвестувати в оборону 6,4 млрд євро

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%

19.09

ФРН планує виділити ще 400 млн євро на закупівлю зброї для України