Фондові ринки країн АТР переважно розійшлися

Ринки 28.07.2022    14:14
Фондові ринки країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону переважно розійшлися в четвер, крім гонконгського індикатора. Інвершившегося в середу ввечері. Федрезерв очікує підвищення процентної ставки на 75 базисних пунктів, до 2,25-2,5%, і підтвердив, що очікує подальшого зростання грошово-кредитної політики.

Керівництво регулятора відзначило ослаблення виробничих показників і витрат в американській економіці і в той же час вказало на активний приріст числа робочих місць в останні місяці при збереженні низької безробіття. Голова американського ЦБ Джером Пауэлл, у свою чергу, дав оптимістичну оцінку стану американської економіки та зазначив, що вона не знаходиться в рецесії, і є підстави для отримання сильних показників у другому півріччі.

Гонконгський Hang Seng в 8:10 за мск знизився на 0,6%, шанхайський Shanghai Composite тим часом виріс на 0,6%. Гонконге найбільше дешт акції строі keepe Видання The Wall Street Journal повідомило, що інвестори одного з найбільших представників галузі в Китаї, що виникли з довготривалими проблемами, China Evergrande Group вимагають від компанії надати пояснення про виплати близько $2 млрд місцевими банками.

Бумаги Longfor Group Holdings Ltd. дешевше на 4,4%, China Resources Land Ltd. - на 2,8% і Country Garden Holdings Co. Ltd. - до 2,5%. Між собою місце в кришках компонентів компонентів Hang Seng, які використовуються у виробництві електроніки Xiaomi Corp. (+2,5%), власник мережі ресторанів Haidilao International Holding Ltd. (+1,7%) і оператор казино Sands China Ltd. (+1,6%).

Японські індекси Nikkei 225 до 8:15 МСК знизилися на 0,26%. Котирування акцій автовиробника Mitsubishi Motors Corp. підскочили на 11,4% після публікації квартальних результатів. Супутник у четвертому кварталі 2011 року склав 6 днів, наростила 22% і 22% року. Южнокорейский індекс Kospi підріс на 0,8%. Капіталізація одного з найбільших у світі виробників чипів і споживчої електроніки Samsung Electronics Co. збільшив. Компанія в апрелі-липні збільшила виручку на 21,6%, чистий прибуток - на 15%.

Акції крупного південнокорейського автовиробника Kia Corp. дешевшають на 0,5%, виробник електроніки LG Electronics Inc. - на 1%. Австралійський S&P/ASX 200 в ціні 1%.

Акції горнодобывающей Fortescue Metals Group Ltd. ставка в 1,8%. Компанія відчиталася про зростання видобутку залізничної руди у фінгоду, завершившись у червні, і дала оптимістичний пр. Капітація австралійського онлайн-рітейлера Kogan.com Ltd. підскочила на 53%. Компанія опублікувала попередні результати для четвертого фінкварталу, в яких зібрала, що басиквернула. Об'єм розничних продажів в Австралії в червні виріс на 0,2% у порівнянні з маем, показали дані статистичного звіту. У попередньому місяці показник збільшився на 0,7%. При аналізі в середовищі еритроцитів становить близько 0,5%.
Теги:   АТР Фондові ринки Переглядів:   298

Читайте також:

20.09

Какао-боби в Лондоні та Нью-Йорку торгуються з великим спредом через різницю в якості

19.09

Естонія планує інвестувати в оборону 6,4 млрд євро

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%