Фондові індекси країн АТР переважно підвищуються у понеділок

Ринки 01.08.2022    11:11
Фондові індекси країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) переважно підвищуються на торгах у понеділок, за винятком гонконзького індикатора, який трохи знижується.

Трейдери продовжують стежити за публікацією звітів компаній. Гонконгський Hang Seng о 8:20 за київським часом опустився на 0,05%, шанхайський Shanghai Composite тим часом піднявся на 0,09%. Індекс менеджерів із закупівель (PMI) у переробній промисловості Китаю в липні знизився до 49 пунктів порівняно з 50,2 пунктами місяцем раніше, повідомило Державне статистичне управління (ДСУ) країни. Значення індексу знову опустилося нижче 50 пунктів після того, як у червні воно вперше з лютого перевищило цю позначку, що відокремлює зростання активності в секторі від зниження.

Падіння зумовлене занепокоєнням підприємств із приводу спорадичних спалахів захворюваності на коронавірус у деяких містах країни, а також прогнозами погіршення економічної ситуації у світі. Аналітики в середньому очікували збільшення PMI до 50,4 пунктів, свідчать дані Trading Economics.

Економісти The Wall Street Journal прогнозували зростання до 50,3 пунктів. У лідерах падіння перебувають акції Country Garden Services Holdings Co. Ltd. (-10,8%), Country Garden Holdings Co. Ltd. (-7,6%) та Hang Lung Properties Ltd. (-4,6%).

Акції технологічної Meituan піднімаються на 2,5% виробника споживацької електроніки Xiaomi Corp. знижуються на 15%. Папір Alibaba (SPB: BABA) Group Holdings Ltd. втрачають 3%, продовжуючи дешевшати після того, як США внесли гіганта електронної торгівлі до списку китайських компаній, акції яких можуть підлягати делістінгу з американського фондового ринку.

Японський індекс Nikkei 225 до 8:20 піднявся на 0,6%. Котирування акцій Sumitomo Pharma Co. Ltd. зростають на 8,1%, Toto Ltd. – на 6,7%, Hino Motors – на 6%. Папери цих компаній є лідерами зростання індексу.

Акції Sony Group Corp. дешевшають на 3% після того, як японська компанія погіршила річний прогноз чистого прибутку на тлі зменшення прибутків ігрового сегменту.

Південнокорейський індекс Kospi зріс символічно – 0,01%. Дефіцит торговельного балансу Південної Кореї становив $4,67 млрд у липні 2022 року порівняно з профіцитом на рівні $1,79 млрд за аналогічний період роком раніше, свідчать офіційні статистичні дані. Показник став максимальним за шість місяців.

Аналітики, опитані Trading Economics, у середньому прогнозували дефіцит на рівні $4,06 млрд. Капіталізація одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. зменшилась на 0,2%.

Акції великого південнокорейського автовиробника Kia Corp. втратили на 1,1%, виробника електроніки LG Electronics Inc. - Зросли на 0,3%. Австралійський S&P/ASX 200 додав 0,6%. Акції найбільшої гірничодобувної компанії у світі BHP Group Ltd. зростають на 1,3%, її кокурента Rio Tinto Ltd. – на 0,9%.
Теги:   АТР фондові індекси Переглядів:   270

Читайте також:

20.09

Какао-боби в Лондоні та Нью-Йорку торгуються з великим спредом через різницю в якості

19.09

Естонія планує інвестувати в оборону 6,4 млрд євро

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%