Ціни на нафту продовжують знижуватись у четвер

Нафта і газ Ринки 01.09.2022    17:46
Ціни на нафту продовжують знижуватись у четвер на тлі загального падіння інтересу трейдерів до ризикованих активів.

Апетит до ризику на світових ринках скорочується у зв'язку зі швидким посиленням політики найбільшими світовими центробанками та очікуваннями збереження високих процентних ставок у найближчому майбутньому.

Цей фактор посилює побоювання інвесторів щодо перспектив глобального попиту на нафту за умов нових карантинних обмежень у Китаї, пише Dow Jones. Вартість листопадових ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 15:05 КСК у четвер становить $94,18 за барель, що на $1,46 (1,53%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить до цього часу $88,2 за барель, що на $1,35 (1,51%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії.

У серпні сорт Brent подешевшав на 12,3%, WTI - на 9,2%, причому зниження цін було відзначено за підсумками третього місяця поспіль, що є найтривалішим подібним періодом з першої половини 2020 року.

У четвер стало відомо про введення локдауну в адміністративному центрі китайської провінції Сичуань Ченду, де мешкає 21 млн осіб, для стримування поширення коронавірусу. Ченду є найбільшим китайським містом, де вводиться локдаун, після Шанхаю, яке було закрито майже на два місяці раніше цього року.

"Ситуація на нафтовому ринку продовжує визначатися занепокоєнням трейдерів щодо перспектив попиту, - наголошується в огляді експертів DNB Markets. - Це пов'язано зокрема з локдаунами в Китаї".
Теги:   нафта Переглядів:   284

Читайте також:

19.09

"Укрнафта" удвічі збільшила непаливний продаж на АЗК

17.09

"Укртранснафта" сплатила до бюджетів майже 1,8 млрд грн податків

17.09

"Нафтогаз" збільшив видобуток газу на 7,7%