Ціни на нафту сповільнили зростання під час торгів

Нафта і газ Ринки 02.09.2022    17:58
Ціни на нафту трохи сповільнили зростання під час торгів у п'ятницю, але залишаються у плюсі ​​після падіння напередодні.

Тим часом ціни на обидві марки можуть продемонструвати максимальне тижневе зниження за чотири тижні на тлі побоювань щодо рецесії у світовій економіці та наслідків чергових локдаунів у Китаї, пише Trading Economics.

Вартість листопадових ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:17 мск у п'ятницю становить $93,98 за барель, що на $1,62 (1,75%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на жовтень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить до цього часу $88,15 за барель, що на $1,54 (1,78%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. Міністри фінансів країн G7 домовилися, що стеля цін на нафту з РФ почне діяти з 5 грудня для сирої нафти та з 5 лютого – для нафтопродуктів, повідомляє у п'ятницю Financial Times з посиланням на неназвані офіційні особи.

"Обмеження діятиме відповідно до ембарго ЄС на імпорт російської нафти: з 5 грудня для сирої нафти та з 5 лютого для нафтопродуктів", - наводить FT слова джерела, знайомого із ситуацією. Чотири офіційні особи підтвердили виданню, що міністри фінансів G7 оголосять про угоду про введення обмеження цін на закупівлю російської нафти пізніше у п'ятницю.

Раніше про такі плани міністрів повідомляла низка інших західних ЗМІ. Віце-прем'єр РФ Олександр Новак напередодні повідомив журналістів, що запровадження "стелі" цін вкрай негативно позначиться на світовому ринку. У свою чергу міністр фінансів США Джанет Йеллен сказала, що відсутність ліміту завдасть шкоди світовій економіці.
Теги:   нафта Переглядів:   374

Читайте також:

19.09

"Укрнафта" удвічі збільшила непаливний продаж на АЗК

17.09

"Укртранснафта" сплатила до бюджетів майже 1,8 млрд грн податків

17.09

"Нафтогаз" збільшив видобуток газу на 7,7%