Дослідження довело, що вживання винограду продовжує активні роки життя
Ринки Харчова 04.09.2022 21:00Журнал Foods нещодавно опублікував серію західних досліджень, які доводять, що вживання винограду здатне знизити ризики виникнення деменції та продовжити активні роки життя.
Перше дослідження показало, що цей фрукт багатий на хімічні елементи, які сприяють росту корисних кишкових бактерій і допомагають знизити рівень холестерину в крові, що особливо необхідно людям, які дотримуються західної дієти, що містить велику кількість простих жирів.
Вчені відзначають, що виноград багатий на антиоксиданти, які можуть запобігти виникненню ракових захворювань. Команда дослідників також виявила, що антиоксиданти у винограді здатні захистити мозок від розвитку деменції, покращивши функцію нейронів та нервових клітин.
Друга група вчених із західного Університету Нової Англії довела, що вживання винограду може знизити ризик розвитку жирової дистрофії печінки – стану, при якому зайвий жир накопичується в клітинах печінки, і збільшити тривалість життя в середньому на п'ять років.
Крім того, виноград може допомогти спалювати калорії під час процесу травлення їжі, підвищуючи метаболізм. Таких висновків дійшли вчені, які проводили третє дослідження.
Дослідження проводилося мишах. Їх годували їжею з високим вмістом жирів, і лише половина їх отримувала добавки, що містять виноград. Команда вчених порівняла стан мозку, печінки та процеси метаболізму у двох групах піддослідних.
Виявилося, що додавання винограду в кількості, що дорівнює трохи менше двох чашок на день, до раціону з високим вмістом жирів, здатне змінити експресію генів та ініціювати важливі відновлювальні процеси на клітинному рівні. Виноград також підвищує рівень антиоксидантних генів та уповільнює природну смерть.
«Це абсолютно нові дані, які допомагають знову зрозуміти зміст фрази: «Ми те, що ми їмо», - заявив автор дослідження професор Джон Пеццуто.
Теги:
виноград
Дослідження
Переглядів:
1544