Долар США перейшов до зростання в парі з євро, зміцнюється щодо ієни, але дешевшає до фунта

Ринки 06.09.2022    19:23
Долар США перейшов до слабкого зростання в парі з євро на торгах у вівторок, впевнено зміцнюється щодо ієни, але дешевшає до фунта стерлінгів.

Пара євро/долар за даними на 14:55 кв торгується на рівні $0,9923 порівняно з $0,9933 на закриття попередньої сесії. Курс європейської валюти знаходиться близько мінімуму з грудня 2002 року у зв'язку з побоюваннями, що зберігаються, що енергетична криза в Європі сприятиме подальшому прискоренню інфляції і призведе економіку регіону до рецесії.

Європейський центральний банк (ЄЦБ), як очікується, підніме ключові відсоткові ставки у четвер відразу на 75 базисних пунктів (б.п.), чого ще не було в його історії. Євро може подешевшати, якщо ЄЦБ продемонструє сумнів у готовності боротися з інфляцією, що прискорюється, зазначається в огляді Commerzbank.

"Після того, як кілька представників ради управляючих ЄЦБ за останні дні доклали масу зусиль для того, щоб переконати ринок у своїй рішучості стримати інфляцію, очікування для майбутнього засідання дуже високі", - каже валютний аналітик Commerzbank Ту Лан Нгуєн, думку якої наводить Dow Jones.

Європейському ЦБ доведеться підтвердити цю рішучість, щоб утримати євро біля паритету в парі з доларом, вважає вона.

Для ринку дуже важлива як величина підвищення ставок ЄЦБ у четвер, так і сигнали про майбутні темпи їхнього підйому, зазначила Ту Лан Нгуєн.

Фунт стерлінгів подорожчав у ході торгів до $1,1569 порівняно з $1,1518 на закриття ринку у понеділок. Напередодні курс британської нацвалюти знижувався до мінімуму з 1985 року. Підтримку фунту сподіваються, що Ліз Трасс, яка готується обійняти посаду прем'єр-міністра Великобританії, вживе заходів для скорочення масштабу енергетичної кризи в країні.

За даними Bloomberg, вона має намір представити план, що передбачає обмеження зростання цін на електрику та газ для звичайних споживачів, який обійдеться бюджету країни в 130 млрд фунтів у наступні 18 місяців. "Фунт зміцнюється на оптимізмі, що наслідки зростання цін на енергоносії для економіки Великобританії будуть не такими серйозними, як очікувалося, - зазначає аналітик National Australia Bank у Сіднеї Рей Еттрілл. - Розмір потенційної бюджетної підтримки означає, що Банк Англії зможе прискорити жорсткість грошово-кредитної політики, щоб стримати інфляційний тиск. Курс американської валюти до єни становить 141,96 єни порівняно з 140,59 єни напередодні.

Протягом сесії курс піднімався до 142,1 єни, він перебуває на максимумі з 1998 року.

Розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, ієна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), додає у вівторок 0,37%, ширший WSJ Dollar Index - втрачає 0,24%.
Теги:   фунт долар євро ієна Переглядів:   345

Читайте також:

19.09

Естонія планує інвестувати в оборону 6,4 млрд євро

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%

19.09

ФРН планує виділити ще 400 млн євро на закупівлю зброї для України