Акції США в середньому зростають на 15%

Ринки 08.09.2022    14:48
Американський фондовий ринок готується до проміжних виборів до Конгресу США, і аналітики компанії Strategas з'ясували приємний для інвесторів факт - з 1946 року Уолл-стріт жодного разу не показувала негативної динаміки за 12 місяців після таких виборів, пише MarketWatch.

Середня прибутковість американських акцій без урахування дивідендів становить 15% протягом року після проміжних виборів, свідчать дані статистичного аналізу, проведеного Strategas.

Для порівняння: середня доходність індексу S&P 500 за всю історію його існування складає 7,1%, згідно з Dow Jones Market Data. При цьому MarketWatch нагадує, що історична прибутковість не гарантує майбутніх результатів, і вказує на низку ключових ризиків, пов'язаних із майбутніми виборами. Зокрема, республіканці можуть повернути собі контроль над Палатою представників, що ускладнить реалізацію ініціатив президента Джо Байдена та його адміністрації.

Опитування громадської думки загалом показують, що Республіканська партія отримає більшість у Палаті представників, а демократи зуміють зберегти мінімальну більшість у Сенаті. При цьому окреме опитування JPMorgan серед інвесторів свідчить про те, що учасники фондового ринку очікують на перемогу республіканців в обох палатах Конгресу.

Проміжні вибори до Конгресу США відбудуться 8 листопада, і День праці, що відзначався цього понеділка, традиційно вважається початком передвиборчої кампанії.
Теги:   США акція Переглядів:   418

Читайте також:

20.09

УЗА назвала десятку найбільших покупців української пшениці в серпні

20.09

АМКУ дозволив "ДК Київ Аулет" купити ТОВ "Трейд Солюшинз"

20.09

Новим главою Lloyd's of London стане Чарльз Роксбург