Фондові індекси найбільших держав АТР зміцнюються на торгах у четвер

Ринки 06.10.2022    10:30
Фондові індекси найбільших держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) зміцнюються переважно на торгах у четвер, за винятком гонконзького індикатора.

Оптимістичні статистичні дані про збільшення кількості робочих місць у США, опубліковані напередодні, послабили сподівання, що Федеральна резервна система (ФРС) США може уповільнити темпи посилення відсоткових ставок, пише MarketWatch. Це спричинило деякий тиск на фондові ринки.

Кількість робочих місць у приватному секторі США у вересні збільшилася на 208 тис. порівняно із серпнем, згідно з даними дослідницького інституту ADP. Аналітики, опитані Dow Jones, оцінювали збільшення показника на 200 тис. У серпні кількість робочих місць зросла на 185 тис., а не 132 тис., як повідомлялося раніше. Трейдери тепер чекають на звіт міністерства праці США про безробіття у вересні, який буде опублікований у п'ятницю о 15:30 кв. Експерти оцінюють рівень безробіття в країні минулого місяця у 3,7%, як і в серпні, а збільшення кількості нових робочих місць в економіці загалом у 250 тис., пише Trading Economics.

Учасники ринку також оцінювали рішення ОПЕК+. Міністри країн ОПЕК+ на засіданні в середу ухвалили рішення скоротити квоти на видобуток нафти у листопаді на 2 млн б/д. Значення японського індексу Nikkei 225 до 8:24 кв. зросло на 0,9%. Лідерами зростання серед компонентів індексу є акції IT-компанії Rakuten Group Inc. (+4,7%), що випускає кредитні картки Credit Saison Co. Ltd. (+3,9%) та рітейлера Isetan Mitsukoshi Holdings Ltd. (+3%).

Гонконгський індикатор Hang Seng о 8:27 кв опустився на 0,17%. Лідерами падіння в індексі є акції фармацевтичної компанії Hansoh Pharmaceutical Group Co. Ltd. (-7,3%), автовиробника Geely Automobile Holdings Ltd. (-4,9%) та випускає сонячні панелі Xinyi Solar Holdings Ltd. (-3,5%).

Акції китайського виробника літієвих акумуляторів CALB Co. дешевшають на дебютних торгах у Гонконгу, опустившись на 1,6% нижче за ціну розміщення на рівні 38 гонконгських доларів ($4,84) за папір. Біржі материкового Китаю закриті через свята з нагоди Дня утворення КНР.

Південнокорейський індекс Kospi до 8:22 кв. зростає на 1,5%. Ринкова вартість одного із найбільших у світі виробників чіпів Samsung Electronics Co. збільшилася на 1,8%, автовиробника Hyundai Motor – на 1,1%. Австралійський індекс S&P/ASX 200 додав 0,03%. Акції найбільших у світі гірничодобувних компаній BHP та Rio Tinto збільшилися на 0,6% та 0,2% відповідно.
Теги:   АТР фондові індекси Переглядів:   236

Читайте також:

19.09

Естонія планує інвестувати в оборону 6,4 млрд євро

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%

19.09

ФРН планує виділити ще 400 млн євро на закупівлю зброї для України