Фондові індекси країн АТР продемонстрували негативну динаміку

Ринки 10.11.2022    20:46 Фондові індекси країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) продемонстрували негативну динаміку на торгах у четвер, опустившись слідом за американським фондовим ринком.

Інвестори чекають на дані про динаміку споживчих цін у Штатах у жовтні, які Мінпраці США оприлюднить о 15:30 КВК у четвер. Аналітики в середньому прогнозують, що темпи зростання споживчих цін минулого місяця сповільнилися до 8% порівняно з 8,2% у вересні.

У центрі уваги також залишаються результати проміжних виборів до Конгресу США, що відбулися. За попередніми даними, республіканці лідирують в обох палатах, хоча остаточні результати щодо виборів до Конгресу надійдуть пізніше.

Значення японського індексу Nikkei 225 до закриття торгів зменшилося на 1%.

Найсуттєвіше зниження серед компонентів індикатора демонструють котирування акцій сталеливарної Kobe Steel Ltd. (-7,5%), виробника промислового обладнання Kubota Corp. (-7,1%) і виробника шин Yokohama Rubber Co. Ltd. (-6,5%).

Папери Honda Motor Co. подешевшали на 4%. Японський виробник транспортних засобів напередодні відзвітував про збільшення чистого прибутку на 14% у другому кварталі 2023 фінансового року, однак показник не виправдав очікувань аналітиків.

Акції Nissan Motor Co. опустилися на 0,9%. Японський автовиробник у другому фінансовому кварталі скоротив чистий прибуток утричі через списання у зв'язку з відходом з Росії.

Китайський індекс Shanghai Composite зменшився на 0,4%, гонконгський Hang Seng - на 1,7%.

Лідерами зниження котирувань на Гонконгській фондовій біржі стали акції автовиробників Geely Automobile Holdings Ltd. (-5,6%) і BYD Co. Ltd. (-4,8%), а також ритейлера Alibaba Group (-4,6%).

Папери Tencent Holdings Ltd. подешевшали на 2,3%.

Південнокорейський індекс Kospi втратив 0,9%.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чипів та електроніки Samsung Electronics Co. знизилися на 2,6%, вартість автовиробника Kia Corp. зменшилася на 1,2%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 опустився на 0,5%.

Інфляційні очікування в Австралії зросли до 6% у листопаді порівняно з 5,4% місяцем раніше, свідчать дані Інституту Мельбурна. Зростання було відзначено вперше з червня.

Котирування акцій найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto зменшилися на 1,5% і 0,3% відповідно.
Теги:   АТР фондові індекси Переглядів:   239

Читайте також:

19.09

Естонія планує інвестувати в оборону 6,4 млрд євро

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%

19.09

ФРН планує виділити ще 400 млн євро на закупівлю зброї для України