Ціни на нафту перейшли до зниження на тлі зміцнення долара

Нафта і газ Ринки 14.11.2022    19:46 Ціни на нафту перейшли до зниження під час торгів у понеділок на тлі зміцнення долара.

Січневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 13:14 кв подешевшали на $0,61 (0,64%) - до $95,38 за барель.

Котирування ф'ючерсів на WTI на грудень на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) до зазначеного часу знизилися на $0,68 (0,76%) - до $88,28 за барель.

У п'ятницю Brent подорожчала на 2,5%, WTI - на 2,9% після повідомлення про скорочення масового тестування людей на коронавірус у Китаї, а також про розпуск "карантинних таборів".

У суботу влада КНР заявила, що планує подальші поступові зміни, завдяки яким ковідні обмеження стануть більш сфокусованими, але не м'якими.

Тим часом розрахований ICE індекс, що показує динаміку долара США щодо шести валют (євро, швейцарський франк, єна, канадський долар, фунт стерлінгів і шведська крона), зростає майже на 0,9%, що є негативним чинником для сировинних товарів, включно з нафтою.

"Зміцнення долара тисне на нафту і сировинний ринок загалом, - сказав Воррен Паттерсон з ING. - Також можна сказати, що оптимізм ринку зайшов занадто далеко в п'ятницю на новинах про ослаблення антикоронавірусних заходів у Китаї".
Теги:   нафта долар Переглядів:   414

Читайте також:

19.09

"Укрнафта" удвічі збільшила непаливний продаж на АЗК

17.09

"Укртранснафта" сплатила до бюджетів майже 1,8 млрд грн податків

17.09

"Нафтогаз" збільшив видобуток газу на 7,7%