Ціни на нафту впевнено піднімаються в п'ятницю

Нафта і газ Ринки 25.11.2022    17:11 Ціни на нафту впевнено піднімаються в п'ятницю, але завершують тиждень у мінусі через посилення побоювань трейдерів щодо перспектив попиту на нафту в Китаї.

Захворюваність на COVID-19 у КНР продовжує зростати, що змушує владу країни запроваджувати нові карантинні заходи. Жорсткі обмеження встановлено в низці великих міст країни - від північного портового Тяньцзіня до південного Гуанчжоу.

Вартість січневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 13:40 кв. м у п'ятницю становить $86,76 за барель, що на $1,42 (1,6%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна січневих ф'ючерсів на нафту WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася до цього часу на $1,81 (2,32%), до $79,75 за барель. Напередодні основні торги в США не проводилися через вихідний (День подяки).

З початку поточного тижня Brent подешевшала на 1%, WTI - на 0,4%.

Ключовий показник попиту на нафту в Азії впав до 7-місячного мінімуму. Премія ф'ючерсів на оманську нафту щодо аналогічних за терміном свопів на нафту Дубая опустилася нижче за $1 за барель за підсумками торгів на Дубайській товарно-сировинній біржі в четвер, вперше з квітня поточного року. У березні, коли багато покупців стали відмовлятися від російської нафти і попит на близькосхідні сорти зріс, премія досягала $15.

Трейдери продовжують стежити за переговорами в Євросоюзі щодо стелі цін на російську нафту. Останні повідомлення ЗМІ показують, що цінова межа може бути встановлена на досить високому рівні, щоб світовий ринок уникнув втрати істотного обсягу російської нафти.

The Wall Street Journal повідомила в четвер, що країни ЄС продовжують обговорювати, на якому конкретно рівні має бути встановлена стеля цін на російську нафту, і поки що не змогли домовитися.

Проти запропонованої G7 ціни в $65-70 за барель виступили Польща, Естонія і Латвія, які вважають, що вона надмірно висока і залишає Росії занадто високий дохід. Водночас Кіпр, Греція і Мальта - країни з великою судноплавною галуззю, навпаки, вважають цей рівень занадто низьким.

Переговори з цього питання, ймовірно, продовжаться в п'ятницю, зазначає Bloomberg.
Теги:   нафта Переглядів:   289

Читайте також:

19.09

"Укрнафта" удвічі збільшила непаливний продаж на АЗК

17.09

"Укртранснафта" сплатила до бюджетів майже 1,8 млрд грн податків

17.09

"Нафтогаз" збільшив видобуток газу на 7,7%