Unilever випустить у продаж молочне морозиво, вирощене в лабораторії

Ринки Хімічна Харчова Технології 01.12.2022    21:12
Один зі світових гігантів на ринку харчової продукції - нідерландсько-британська компанія Unilever - має намір випустити в продаж наступного року молочне морозиво, приготоване з коров'ячого молока, вирощеного в лабораторії.

Як передбачається, наступного літа на полицях супермаркетів, можливо, з'явиться морозиво "з коров'ячого молока без корови". Воно вироблятиметься з молочного білка, отриманого в результаті ферментації, в якій для його вирощування в чанах використовуються, серед інших складових, дріжджі та грибки.

Однак натуральне коров'яче молоко містить багато типів білка, тому виробляти його в лабораторії із задовільним результатом, що дає змогу використовувати продукт так само, як і "класичне" молоко, - справа непроста.

Низка стартапів уже представили кілька прототипів "лабораторного молока" на розгляд Unilever. Компанія сподівається комерціалізувати наступного року нове морозиво під однією зі своїх всесвітньо відомих марок - Ben & Jerry's, Miko, Magnum, але поки що не уточнює, яку з них вибере для дебюту.

Свій задум Unilever пояснює метою випускати продукт за меншого виділення парникових газів, зокрема метану, неминучого при молочному тваринництві, за умови рентабельності нової технології.

Водночас Unilever не перша компанія продовольчого ринку, яка намагається впровадити "молоко без корови". Минулого року американська Starbucks уже пробувала продавати у своїх кафе в районі Сіетла продукти на основі "лабораторного молока", виробленого стартапом Perfect Day.

Теги:   Unilever молочне морозиво лабораторія Переглядів:   561

Читайте також:

23.02

Експерти проаналізували вибори у ключових країнах світу, що мають відбутись у 2025 році

22.02

США представили Україні нову редакцію договору щодо надр

22.02

Найближчі ночі в Києві будуть дуже холодні, без опадів