Фондові індекси найбільших держав АТР піднімаються слідом за динамікою акцій США

Ринки 13.12.2022    14:14 Фондові індекси найбільших держав АТР піднімаються слідом за динамікою акцій США

Більшість фондових індексів найбільших держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) піднімаються вранці у вівторок, слідуючи за динамікою американських акцій напередодні.

Головною подією для світових інвесторів у вівторок стане публікація даних про листопадову інфляцію в США о 15:30 кск. Аналітики чекають уповільнення інфляції до 7,3% з жовтневих 7,7%.

А вже в середу ввечері завершиться грудневе засідання Федеральної резервної системи (ФРС), за підсумками якого, як очікується, ключову відсоткову ставку в США буде підвищено на 50 базисних пунктів, до 4,25-4,5%.

Також цього тижня відбудуться засідання Європейського центрального банку, Швейцарського національного банку і Банку Англії.

Підтримку фондовому ринку надали заяви посла КНР у США Цинь Гана про те, що заходи зі стримування поширення коронавірусу в Китаї, імовірно, будуть пом'якшені ще сильніше, і в'їзд іноземних туристів у країну буде спрощено.

Крім того, влада Гонконгу з середи скасує вимогу утримуватися від відвідування барів, ресторанів і тренажерних залів для всіх туристів протягом трьох днів після в'їзду в місто.

Гонконгський індекс Hang Seng до 7:25 кск піднімається на 0,4%, а китайський Shanghai Composite тим часом знизився на 0,1%.

Акції китайських девелоперів і компаній споживчого сектору переважно зростають у вівторок, тоді як папери фірм зі сфери охорони здоров'я та ІТ головним чином знижуються, пише Trading Economics.

Котирування паперів Alibaba під час торгів у Гонконзі зростають на 0,1%, ринкова вартість автовиробника Li Auto опускається на 1,3%.

Значення японського індексу Nikkei 225 збільшилося на 0,4%.

Лідерами зростання серед компонентів індексу виступають акції компаній Toho Titanium (1,8%), Inpex Corp. (1,6%) і Eneos Holdings (1,7%).

Ціна паперів SoftBank Group і Fast Retailing збільшилася на 0,6%, Sony Group і Toyota Motor - на 0,7%, Takeda Pharmaceutical - на 2,1%.

Південнокорейський індекс Kospi втратив 0,3%.

Ринкова вартість одного з найбільших у світі виробників чипів Samsung Electronics Co. збільшилася на 0,3%, автовиробника Hyundai Motor - знизилася на 2,8%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 підскочив на 1,4%.

Лідером зростання виступає ІТ-сектор: акції Block Inc. дорожчають на 3,5%, Xero - на 1%, Brainchip Holdings - на 2,9%. Ціна паперів "великої четвірки" австралійських банків зростає на 0,7-1,5%, тоді як капіталізація провідних гірничодобувних компаній BHP Group і Rio Tinto знижується на 0,4-0,6%.
Теги:   АТР фондові індекси Переглядів:   341

Читайте також:

19.09

Естонія планує інвестувати в оборону 6,4 млрд євро

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%

19.09

ФРН планує виділити ще 400 млн євро на закупівлю зброї для України