Англійські вчені рекомендують вживати виноград, щоб запобігти сонячним опікам

Ринки 14.12.2022    10:58 Англійські вчені з'ясували, що щоденне вживання винограду може запобігти сонячним опікам і знизити ризики виникнення меланоми.

Згідно з новим дослідженням, люди, які вживають трохи більше двох чашок винограду на день, краще захищені від впливу шкідливого ультрафіолетового випромінювання.

За цей ефект відповідають натуральні компоненти, що містяться в ягодах, які називаються поліфеноли.

За результатами дослідження виявилося, що близько 30% усіх випробовуваних мали певну стійкість до ультрафіолетового випромінювання одразу після вживання в їжу винограду, а близько 10% з них володіли цією стійкістю протягом наступних чотирьох тижнів після того, як припинили їсти цей продукт.

Для участі у випробуванні було відібрано 29 осіб, які протягом двох тижнів щодня вживали по дві склянки біологічної добавки з винограду у вигляді порошку. Попередньо вчені проаналізували їхній стан здоров'я, аналізи крові, сечі та мікрофлори кишківника.

Меланома - один із найнебезпечніших і найагресивніших видів раку шкіри. Вона розвивається практично безсимптомно, а прогресує стрімко. За даними ВООЗ, у світі щорічно діагностується 132 тисячі нових випадків меланоми. Тільки у Великій Британії захворюваність на цей вид раку подвоїлася вдвічі за останні роки.
Теги:   виноград Англійські вчені опік Переглядів:   288

Читайте також:

21.11

Огляд-прогноз курсу гривні щодо ключових валют від аналітиків КИТ Group

21.11

Економіка Норвегії скоротилася на 1,8%

21.11

Аналіз економічних індикаторів України та світу за січень-серпень 2024 року від Experts Club