Англійські вчені рекомендують вживати виноград, щоб запобігти сонячним опікам

Ринки 14.12.2022    10:58 Англійські вчені з'ясували, що щоденне вживання винограду може запобігти сонячним опікам і знизити ризики виникнення меланоми.

Згідно з новим дослідженням, люди, які вживають трохи більше двох чашок винограду на день, краще захищені від впливу шкідливого ультрафіолетового випромінювання.

За цей ефект відповідають натуральні компоненти, що містяться в ягодах, які називаються поліфеноли.

За результатами дослідження виявилося, що близько 30% усіх випробовуваних мали певну стійкість до ультрафіолетового випромінювання одразу після вживання в їжу винограду, а близько 10% з них володіли цією стійкістю протягом наступних чотирьох тижнів після того, як припинили їсти цей продукт.

Для участі у випробуванні було відібрано 29 осіб, які протягом двох тижнів щодня вживали по дві склянки біологічної добавки з винограду у вигляді порошку. Попередньо вчені проаналізували їхній стан здоров'я, аналізи крові, сечі та мікрофлори кишківника.

Меланома - один із найнебезпечніших і найагресивніших видів раку шкіри. Вона розвивається практично безсимптомно, а прогресує стрімко. За даними ВООЗ, у світі щорічно діагностується 132 тисячі нових випадків меланоми. Тільки у Великій Британії захворюваність на цей вид раку подвоїлася вдвічі за останні роки.
Теги:   виноград Англійські вчені опік Переглядів:   298

Читайте також:

26.12

"Нова пошта" встановила новий рекорд – 2,24 млн відправлень за добу

26.12

«Ультра Альянс» став єдиним учасником тендера “Київгазу” на КАСКО

26.12

«Укрнафта» оголосила тендер на ОСЦПВ