Фондові індекси країн АТР зростають слідом за динамікою ринку акцій США

Ринки 14.12.2022    13:12 Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону зростають під час торгів у середу слідом за позитивною динамікою американського ринку акцій, що склалася днем раніше на даних про інфляцію.

Споживчі ціни (індекс CPI) у США в листопаді зросли на 7,1% відносно того самого місяця минулого року, за даними міністерства праці. Таким чином, інфляція істотно сповільнилася порівняно з 7,7% у жовтні і тепер перебуває на найнижчому рівні з грудня минулого року. Аналітики в середньому прогнозували листопадову інфляцію на рівні 7,3%.

Крім того, інвестори чекають підсумків останніх цього року засідань Федеральної резервної системи, яке закінчиться в середу, а також Європейського центрального банку і Банку Англії, які відбудуться в четвер.

Китайський індекс Shanghai Composite до 7:33 КСК зріс на 0,3%, гонконгський Hang Seng - на 0,8%.

Найбільш істотне підвищення котирувань на Гонконгській фондовій біржі показують акції Hengan International Group Co., постачальника гігієнічних товарів, - на 5,5%, а також виробника напівпровідників Sunny Optical Technology Group Co. - на 5,3%, фармкомпанії CSPC Pharmaceutical Group - на 4,2%.

Крім цього дорожчають папери розробника ігор Netease Inc. - на 3,1%, інтернет-компаній Baidu Inc. (SPB: BIDU) і Tencent - на 3,5% і 2,9% відповідно, ритейлерів Alibaba і JD.com Inc. - на 2,3% і 1,7% відповідно, виробника споживчої електроніки Xiaomi - на 1,3%.

Значення японського Nikkei 225 до 7:28 КСК збільшилося на 0,8% попри слабкі макроекономічні дані.

Індекс Танкан, що оцінює рівень довіри до економіки Японії серед великих компаній переробної промисловості, опустився в жовтні-грудні до 7 пунктів - мінімального значення з першого кварталу 2021 року, свідчать дані Банку Японії. Позитивне значення індикатора означає, що відсоток респондентів, які вважають ділове середовище сприятливим, виявився вищим за частку тих, хто так не вважає.

Експерти в середньому очікували зниження до 6 пунктів з восьми, що були зафіксовані в третьому кварталі, зазначає Trading Economics.

Підвищується вартість акцій інвестиційно-технологічної фірми SoftBank Group (+0,4%), виробників електроніки Tokyo Electron (+2,1%), Lasertec (+3,5%), і Advantest (+1,2%), а також Sony Group (+1,3%) і нафтової Inpex Corp. (+1,5%).

Значення південнокорейського індексу Kospi до 7:28 КСК підвищилося на 1,05%.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чипів і електроніки Samsung Electronics Co. зросли на 1,2%, автовиробника Hyundai Motor - на 3,1%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 підріс на 0,7%.

Акції найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto подорожчали на 0,5% в обох випадках.

Крім того, піднялася вартість нафтових компаній Woodside Energy (+1,5%), Santos (+0,9%) і Beach Energy (+1,3%) Теги:   США АТР акція фондові індекси Переглядів:   341

Читайте також:

19.09

Естонія планує інвестувати в оборону 6,4 млрд євро

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%

19.09

ФРН планує виділити ще 400 млн євро на закупівлю зброї для України