Фондові індекси найбільших країн АТР зростають у п'ятницю

Ринки 30.12.2022    13:07 Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону зростають під час торгів у п'ятницю - останніх у поточному році.

Біржа Південної Кореї закрита у зв'язку з новорічними святами.

Тим часом азіатські ринки акцій у році, що минає, впали майже на 20% - максимально з фінансової кризи 2008 року, згідно з Bloomberg. Фондові індекси В'єтнаму і Південної Кореї знизилися більше за всіх інших індикаторів АТР і увійшли до числа лідерів падіння у світі, втративши близько чверті своєї вартості. Водночас індекси Індії та Індонезії стали тими небагатьма, які завершують рік у плюсі.

Інвестори стурбовані наслідками швидкого поширення COVID-19 у Китаї для глобальних ланцюжків поставок. Водночас поступова відмова влади КНР від жорсткої антиковідної політики підтримує настрій ринку, який чекає на відновлення китайської економіки.

"Ми очікуємо, що 2023 року дисконт до вартості азійських акцій скоротиться через поліпшення настроїв на тлі відкриття Китаю та очікувань продовження підвищення процентних ставок у США", - заявив керуючий Franklin Templeton Emerging Markets Equity Сукумар Раджа.

Значення японського індексу Nikkei 225 до 7:20 кск піднялося на 0,34%.

У число лідерів зростання котирувань входять акції автовиробника Mitsubishi Motors Corp. (+2,2%), найбільшого ритейлера одягу в Азії Fast Retailing Co. Ltd. (+1,9%) і медичної M3 Inc. (+1,8%).

Папери ритейлера Adastria Co. підскочили на 17,2% після того, як компанія поліпшила прогноз на поточний фінрік і збільшила чистий прибуток більш ніж удвічі в період з березня до листопада.

Китайський індекс Shanghai Composite до 7:25 кск виріс на 0,7%, гонконгський Hang Seng - на 0,8%.

Папери розробника відеоігор Netease Inc. зростають на 4%, девелопера China Resources Land Ltd. - на 3,2% і виробника електрокарів Baidu Inc. - на 2,7%.

Акції онлайн-рітейлера Alibaba Group Holding підвищуються на 1,6%, JD.com Inc. - на 1,9%, виробника споживчої електроніки Xiaomi Corp. - на 1,3% і Lenovo Group, що випускає ПК, - на 1,7%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 додав 0,5%.

Котирування паперів нафтовидобувних Woodside Energy Group і Santos Ltd. зросли на 0,9% і 0,7% відповідно.
Теги:   АТР фондові індекси Переглядів:   233

Читайте також:

19.09

Естонія планує інвестувати в оборону 6,4 млрд євро

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%

19.09

ФРН планує виділити ще 400 млн євро на закупівлю зброї для України