Фондові індекси АТР не показують єдиної динаміки

Ринки 04.01.2023    12:35 Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) не показують єдиної динаміки на торгах у середу, японський ринок, який не працював напередодні на відміну від інших, падає.

Трейдери чекають публікації протоколу грудневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС), розраховуючи побачити в ньому сигнали того, що американський ЦБ готовий пом'якшити плани подальшого підвищення базової відсоткової ставки на тлі ослаблення глобальної економічної активності, зазначає Market Watch.

У грудні Федрезерв підняв ставку на 50 базисних пунктів (б.п.) - до 4,25-4,5% річних, тоді як на попередніх чотирьох засіданнях збільшував її на 75 б.п. При цьому голова ФРС Джером Пауелл заявив, що американський ЦБ підвищуватиме ставку доти, доки не досягне цілей щодо інфляції.

"Хоча Федрезерв планує утримувати ставку на високому рівні довше, ніж очікувалося раніше, ринки продовжують чинити опір, як і раніше, розраховуючи на пом'якшення політики, - йдеться в огляді експертів High-Frequency Economics Рубіли Фарукі та Джона Сільвії. - Ми не чекаємо від ФРС переходу до зниження ставки цього року".

Протокол грудневого засідання ФРС буде опубліковано в середу о 21:00 кв. м.

Японський фондовий індекс Nikkei 225 втрачає 1,3% під час першої для нього сесії 2023 року. Лідерами падіння є акції фармацевтичних компаній Takeda Pharmaceutical Co. (-1,7%) і Eisai Co. (-5,5%), а також папери виробника медичного обладнання Olympus Corp. (-1,5%).

Вартість паперів Toyota Motor опустилася на 0,6%, Fast Retailing Co. - на 1,7%.

Гонконгський індекс Hang Seng додає 1,8% під час торгів. Акції Alibaba Health Information Technology підскочили в ціні на 7,8%, Country Garden Services - на 8,9%, Hansoh Pharmaceutical - на 6,4%, Baidu Inc. - на 6,6%.

Китайський Shanghai Composite втрачає 0,1% на тлі триваючого зростання захворюваності на COVID-19 у країні. Опублікований напередодні промисловий PMI в КНР, що розраховується Caixin, показав триваючий спад активності в секторі. Значення індексу в грудні опустилося до мінімальних з вересня 49 пунктів з 49,4 пункту місяцем раніше.

Акції китайського виробника алкоголю Kweichow Moutai втрачають у ціні 0,3% на торгах у Шанхаї в середу, золотодобувної компанії Zijin Mining - 1,8%.

Водночас папери страхової компанії Ping An Insurance подорожчали на 2%, забудовників Poly Developments і China Vanke - на 3,8% і 4,6% відповідно.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 у середу зріс на 1,6%, південнокорейський KOSPI додає 1,8%.
Теги:   АТР фондові індекси Переглядів:   285

Читайте також:

19.09

Естонія планує інвестувати в оборону 6,4 млрд євро

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%

19.09

ФРН планує виділити ще 400 млн євро на закупівлю зброї для України