Фондові індекси держав АТР змінюються різноспрямовано

Ринки 12.01.2023    12:44 Фондові індекси держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) змінюються різноспрямовано вранці в четвер, інвестори зайняли вичікувальну позицію перед публікацією даних про грудневу інфляцію в США.

"Вся увага ринку цього тижня прикута до показника інфляції", - зазначив старший економіст ACY Securities Кліффорд Беннет.

Аналітики в середньому вважають, що звіт Мінпраці вкаже на уповільнення інфляції з листопадових 7,1% до 6,5% у грудні. Влітку на піковому рівні інфляція перевищувала 9%. Волл-стріт покладає надії на те, що такий рух у бік нормалізації може переконати Федрезерв незабаром зупинити цикл підвищень ставки, пише MarketWatch.

Деякі інвестори навіть вважають, що ФРС може почати знижувати ставки в другому півріччі, якщо економіка Сполучених Штатів почне демонструвати ознаки рецесії.

"Мені здається, що ринок отримує підтримку просто за рахунок того, що інвестори не вірять словам Федрезерву про те, що ЦБ продовжить підвищувати ставки цього року", - сказав інвестиційний директор Commonwealth Financial Network Бред Макміллан.

Гонконгський індекс Hang Seng до 7:34 кск опускається на 0,2%, китайський Shanghai Composite - на 0,1%.

Як стало відомо в четвер, інфляція в Китаї в грудні прискорилася до 1,8% у річному вираженні з 1,6% у листопаді, коли показник падав до мінімуму за 8 місяців. Динаміка показника збіглася з консенсус-прогнозом аналітиків, опитаних Trading Economics.

Ціни виробників (індекс PPI) у КНР минулого місяця опустилися на 0,7% у річному вираженні, зафіксувавши зниження третій місяць поспіль. Аналітики очікували зниження на 0,1%.

Акції китайських енергетичних компаній і компаній споживчого сектору переважно зростають у четвер, пише Trading Economics. Капіталізація Contemporary Amperex збільшилася на 1,7%, Longi Green Energy - на 2,2%, Eve Energy - на 3,6%, BYD Company - на 4,4%.

Котирування паперів Alibaba під час торгів у Гонконзі зростають на 0,1%, ринкова вартість автовиробника Li Auto опускається на 0,2%.

Значення японського індексу Nikkei 225 практично не змінюється.

Лідерами зростання серед компонентів індексу виступають акції Mitsubishi UFJ (1,9%), Tokyo Electron (1%) і Sony Group (0,8%).

Тим часом ціна паперів Nintendo опускається на 1,7%, Fast Retailing - на 1,6%, Nippon Yusen - на 1,7%.

Південнокорейський індекс Kospi зростає на 0,4%.

Ринкова вартість одного з найбільших у світі виробників чипів Samsung Electronics Co. збільшилася на 0,3%, автовиробника Hyundai Motor - підскочила на 2,1%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 збільшується на 1,2%, досягнувши максимуму за місяць.

Лідером зростання виступає банківський сектор: акції Commonwealth Bank дорожчають на 1,6%, ANZ Group - на 1%, Macquarie Group - на 1,6%. Ціна паперів провідних гірничодобувних компаній BHP Group і Fortescue Metals збільшується на 1,8% і 2,8% відповідно, Woodside Energy - на 2,1%.

Капіталізація Gold Road Resources впала на 3% після того, як її показник золотовидобутку за минулий квартал виявився гіршим за прогнози ринку.
Теги:   АТР фондові індекси Переглядів:   213

Читайте також:

19.09

Естонія планує інвестувати в оборону 6,4 млрд євро

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%

19.09

ФРН планує виділити ще 400 млн євро на закупівлю зброї для України