Фондові індекси найбільших країн АТР змінилися незначно

Ринки 18.01.2023    16:36 Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону в середу змінилися незначно, за винятком японського ринку акцій.

Значення індексу Nikkei 225 злетіло за підсумками торгів на 2,5%.

Банк Японії залишив незмінними основні параметри грошово-кредитної політики: короткострокова відсоткова ставка за депозитами комерційних банків у ЦБ - мінус 0,1% річних, цільова прибутковість десятирічних держоблігацій - близько нуля. Це рішення збіглося з прогнозами більшості аналітиків.

Банк також зберіг діапазон, у межах якого може коливатися прибутковість десятирічних держпаперів (JGB), у плюс/мінус 0,5%. При цьому деякі економісти очікували, що ЦБ відмовиться від контролю кривої прибутковості держоблігацій, повідомляє Trading Economics.

Водночас Банк Японії погіршив прогноз зростання ВВП країни у 2022 фінансовому році, який завершиться в березні, до 1,9% з раніше очікуваних 2%, пославшись на уповільнення темпів економічного зростання за кордоном і високі ціни на сировину. У 2023 фінроці передбачається підвищення на 1,7% проти попередньої оцінки в 1,9%.

Інфляція, як очікується, цього фінроку становитиме близько 3%, наступного - сповільниться до 1,6%.

Котирування акцій найбільшого азіатського ритейлера одягу Fast Retailing у середу зросли на 2,7%, автовиробників Nissan Motor і Toyota Motor - відповідно на 2,8% і 2,5%, технологічних Advantest Corp. і Tokyo Electron Ltd. - на 2,7% і 1,7% відповідно.

Папери Sony подорожчали на 2,1%, Softbank Group - на 2,4%, Nintendo - на 2,15%.

Китайський індекс Shanghai Composite додав за день лише 0,16 пункту, гонконгський Hang Seng збільшився на 0,5%.

Найбільш істотне зростання на Гонконгській фондовій біржі показали акції розробника ігор Netease Inc. - на 6,5%, технологічної компанії Techtronic Industries - на 5%, операторів казино Sands China і Galaxy Entertainment - на 3,8% і 3,7% відповідно, нафтової CNOOC - на 3,2%.

Крім того, подорожчали папери автомобільної Geely - на 1,6%, виробника споживчої електроніки Xiaomi - на 1,5%, оператора зв'язку China Telecom - на 0,9%.

Тим часом подешевшали акції ритейлерів JD.com Inc. (SPB: JD) і Alibaba - на 1,8% і 0,4% відповідно, інтернет-компанії Baidu - на 2,7%, а також девелоперів Country Garden Holdings і Longfor Group Holdings Ltd. - на 6,4% і 1,2% відповідно.

Значення південнокорейського Kospi знизилося на 0,5%.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чипів та електроніки Samsung Electronics Co. зменшилися на 1%, сталеливарної Posco - на 1,8%, автовиробника Hyundai Motor - на 0,9%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 додав за день 0,1%.

Акції найбільшої гірничодобувної компанії світу BHP подешевшали на 0,1%, тоді як ціна паперів конкуруючої Rio Tinto збільшилася на 1,1%.

Rio Tinto після закриття ринку днем раніше повідомила, що в четвертому кварталі поставки залізної руди зросли на 5%, видобуток алмазів - на 11%.

Вартість провідного в Австралії виробника вина Treasury Wine Estates Ltd. знизилася на 0,8%.
Теги:   АТР фондові індекси Переглядів:   285

Читайте також:

19.09

Естонія планує інвестувати в оборону 6,4 млрд євро

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%

19.09

ФРН планує виділити ще 400 млн євро на закупівлю зброї для України