Фондові індекси країн АТР підвищуються у четвер

Ринки 02.02.2023    13:07 Фондові індекси країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) підвищуються під час торгів у четвер на тлі підсумків першого цього року засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США.

ФРС підвищила процентну ставку за федеральними кредитними коштами (federal funds rate) на 25 базисних пунктів, тепер її діапазон становить 4,5-4,75% річних, ідеться в повідомленні Федерального комітету з операцій на відкритих ринках (FOMC) за підсумками засідання. Рішення було ухвалено членами FOMC одноголосно і збіглося з прогнозами більшості економістів та аналітиків.

Глава американського ЦБ Джером Пауелл на пресконференції за підсумками засідання заявив, що інфляція в США продовжує залишатися істотно вищою за довгостроковий цільовий рівень ФРС, який становить 2%.

За словами Пауелла, ФРС необхідно проводити обмежувальну грошово-кредитну політику деякий час. Буде потрібен певний час для отримання повного економічного ефекту від посилення ДКП.

Пауелл зазначив, що не очікує зниження ставок ФРС у 2023 році в разі, якщо економічні показники відповідатимуть прогнозам.

Тим часом він сказав, що фінансові умови істотно посилилися за минулий рік, і вперше визнав, що "дезінфляційний процес почався", зазначає MarketWatch.

Значення японського індексу Nikkei 225 до 7:22 кв збільшилося на 0,3%.

До числа лідерів підвищення котирувань входять акції медичної M3 Inc. (+4,3%), виробника електроніки Hitachi Ltd. (+4,2%) і виробника напівпровідникового обладнання SCREEN Holdings Co. Ltd. (+3,8%).

Китайський індекс Shanghai Composite до 7:23 кв збільшився на 0,1%, гонконгський Hang Seng виріс на 0,2%.

Найбільш значний підйом на Гонконгській фондовій біржі показують котирування акцій інтернет-компанії Baidu Inc. (+7,1%). Американська інвесткомпанія BlackRock Inc., найбільша у світі за обсягом активів під управлінням, повідомила, що збільшила частку в компанії до 6,6% на кінець 2022 року з 5,4%.

Також упевнено дорожчають акції виробника чипів Sunny Optical Technology Group (+4,4%) і телекомунікаційної China Unicom (Hong Kong) Ltd. (+3,8%).

Вартість ритейлера JD.com Inc. збільшилася на 0,9%, виробника споживчої електроніки Xiaomi - на 3,3%, розробника ігор Netease Inc. - на 0,7%.

Значення південнокорейського Kospi до 7:17 кв підвищилося на 0,9%.

Інфляція в Південній Кореї збільшилася до 5,2% у річному вираженні в січні порівняно з 5% місяцем раніше, свідчать офіційні статдані. Це найвищий показник за три місяці. Експерти в середньому прогнозували інфляцію на рівні 4,95%, згідно з Trading Economics. У щомісячному вираженні споживчі ціни в січні зросли на 0,8% проти підйому на 0,2% у грудні.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чипів та електроніки Samsung Electronics Co. зросли на 2,8%, автовиробника Hyundai Motor - на 0,2%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 за день додав 0,13%.

Лідерами зростання стали акції постачальника інфраструктури для телекомунікацій Megaport Ltd., які подорожчали на 11,1%.

Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto зменшилася відповідно на 1,4% і 2,3%.
Теги:   АТР фондові індекси Переглядів:   245

Читайте також:

19.09

Естонія планує інвестувати в оборону 6,4 млрд євро

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%

19.09

ФРН планує виділити ще 400 млн євро на закупівлю зброї для України