Ринки акцій найбільших країн АТР переважно опускаються у п'ятницю

Ринки 10.02.2023    10:51 Ринки акцій найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) переважно опускаються на торгах у п'ятницю, слідуючи за динамікою американського фондового ринку.

Тим часом значення японського індексу Nikkei 225 до 7:19 кв зросло на 0,26%.

Ціни виробників у Японії підскочили на 9,5% у річному вираженні в січні 2023 року, свідчать офіційні статдані. Зростання цін сповільнилося порівняно з підйомом на 10,5% у грудні. Аналітики в середньому очікували зростання на 9,6%, згідно з Trading Economics.

Лідерами підйому серед компонентів Nikkei 225 стали акції сталеливарної Kobe Steel Ltd. (+15%), друкарні Dai Nippon Printing Co. Ltd. (+12,9%) і гірничодобувної Tokai Carbon Co. Ltd. (+10,4%).

Вартість автовиробника Nissan Motor Co. зростає на 1,35%. Японський автовиробник зафіксував різке зростання чистого прибутку і виручки в третьому кварталі 2023 фінансового року, при цьому прибуток виявився гіршим за очікування ринку, а виручка перевищила прогнози.

Папери іншого автовиробника - Toyota Motor Corp. - втрачають 1,6%. Компанія скоротила чистий прибуток у третьому кварталі 2023 фінансового року, проте зберегла прогнози продажів і прибутку на поточний фінрік загалом.

Акції Toshiba Corp. дешевшають на 0,9%. Компанія отримала пропозицію про купівлю від консорціуму інвесторів на чолі з найбільшим в Японії фондом прямих інвестицій Japan Industrial Partners (JIP).

Китайський індекс Shanghai Composite до 7:23 кв опустився на 0,55%, гонконгський Hang Seng - на 2%.

Темпи інфляції в Китаї в січні прискорилися слідом за стрибком цін на продукти харчування.

Споживчі ціни (індекс CPI) збільшилися на 2,1% у річному вираженні після підйому на 1,8% у грудні, повідомило Державне статистичне управління (ДСУ) КНР. Консенсус-прогноз експертів, який наводить Trading Economics, передбачав посилення інфляції до 2,2%.

Ціни виробників (індекс PPI) у Китаї минулого місяця опустилися на 0,8% у річному вираженні. Їх зниження відзначено четвертий місяць поспіль. Аналітики в середньому прогнозували зменшення цін виробників на 0,5% після їхнього грудневого зниження на 0,7%.

Найбільш значне падіння на Гонконгській фондовій біржі показують акції забудовника Country Garden Services Holdings Co. Ltd. (-7%), інтернет-компанії Baidu Inc. (-6,9%) і ритейлера JD.com Inc. (-6,7%).

Папери виробника споживчої електроніки Xiaomi Corp. опускаються на 2,8%, інтернет-компанії Meituan - на 5,2%.

Значення південнокорейського Kospi до 7:21 кв зменшилося на 0,6%.

Папери одного з найбільших у світі виробників чипів та електроніки Samsung Electronics Co. впали на 0,63%, тоді як автовиробника Hyundai Motor - зросли на 0,3%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 опустився на 0,76% за підсумками торгів.

Резервний банк Австралії підвищив прогнози базової інфляції і попередив про необхідність продовжити підвищувати процентні ставки.

Споживча інфляція в країні перебуває на 32-річному максимумі в 7,8%, і тепер регулятор очікує, що вона сповільниться до 6,7% до червня поточного року, тоді як раніше прогнозував уповільнення показника до 6,3%.

Капіталізація найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto зменшилася на 0,25% і 1,1% відповідно.
Теги:   АТР акція Переглядів:   266

Читайте також:

19.09

Естонія планує інвестувати в оборону 6,4 млрд євро

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%

19.09

ФРН планує виділити ще 400 млн євро на закупівлю зброї для України