Фондові індекси держав АТР переважно підвищуються у вівторок

Ринки 14.02.2023    12:16 Фондові індекси держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) переважно підвищуються вранці у вівторок, інвестори чекають на публікацію звіту щодо січневої інфляції в США.

Дані будуть оприлюднені о 15:30 кв, і опитані Trading Economics аналітики в середньому очікують сповільнення інфляції до 6,2% з грудневих 6,5%. Стійке скорочення темпів зростання споживчих цін може стати сигналом для Федеральної резервної системи про те, що її зусилля щодо посилення грошово-кредитної політики приносять результат, і що незабаром можна буде взяти паузу в циклі підйому процентної ставки.

"Азіатський ринок рухається під впливом зростання Волл-стріт напередодні, хоча загалом інвестори займають вичікувальну позицію", - написав аналітик IG Йіп Джун Ронг.

Значення японського індексу Nikkei 225 збільшилося на 0,6%.

Як стало відомо у вівторок, економіка Японії в четвертому кварталі зросла на 0,2% порівняно з попередніми трьома місяцями. Аналітики, опитані Trading Economics, у середньому очікували зростання на 0,5%.

Згідно з переглянутими даними, у третьому кварталі обсяг ВВП скоротився на 0,3%, а не на 0,2%, як було оголошено раніше.

Щодо аналогічного періоду минулого року японський ВВП у четвертому кварталі збільшився на 0,6% замість очікуваного підйому на 2%. Тим часом у третьому кварталі, згідно з уточненими даними, економіка в річному порівнянні знизилася на 1% проти 1,2%, про які повідомлялося раніше.

Активне зростання демонструють акції японських технологічних компаній Tokyo Electron (1,7%), Renesas Electronics (4,1%), Lasertec (2,9%) і Keyence (1,1%).

Ціна паперів Nippon Steel зросла на 1,1%, Sumitomo Mitsui і Nintendo - на 1%.

Гонконгський індекс Hang Seng опускається на 0,1%, китайський Shanghai Composite практично не змінюється.

Лідерами зростання на біржі в Шанхаї виступають акції Zhonghang Electron (16%), 360 Security Technology (5,2%) і Tongfu Microelectronics (5,5%). Тим часом капіталізація Contemporary Amperex знизилася на 1,3%, iFLYTEK - на 2,9%, Tianyu Digital - на 9,1%.

Котирування паперів Alibaba під час торгів у Гонконзі падають на 1,8%, ринкова вартість страховика AIA Group зростає на 0,3%.

Південнокорейський індекс Kospi зріс на 0,6%.

Ринкова вартість одного з найбільших у світі виробників чипів Samsung Electronics Co. збільшилася на 0,8%, автовиробника Hyundai Motor - на 1,4%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 збільшується на 0,2%.

У плюсі торгуються акції австралійських компаній у секторі охорони здоров'я, а також ІТ-компаній і виробників споживчих товарів. Папери CSL Ltd дорожчають на 1,7%, Sonic Healthcare - на 1%, Wisetech Global - на 2,1%, Xero - на 2,2%, Endeavour Group - на 1,1%.

Тим часом ціна паперів провідних гірничодобувних компаній BHP Group і Rio Tinto опускається на 0,3% і 0,7%.
Теги:   АТР фондові індекси Переглядів:   256

Читайте також:

19.09

Естонія планує інвестувати в оборону 6,4 млрд євро

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%

19.09

ФРН планує виділити ще 400 млн євро на закупівлю зброї для України