Ресторани у Великій Британії змушені зменшувати кількість помідорів у своїх стравах
Ринки Харчова 03.03.2023 10:34Італійські ресторани по всій Великій Британії змушені зменшувати кількість помідорів у своїх стравах, а в деяких випадках - прибирати їх зовсім, через катастрофічне зростання цін на цей ключовий для багатьох страв з Апеннін продукт.
За даними асоціації шеф-кухарів Великобританії Federazione Italian Cuochi (FIC UK), за останній рік ціни на томати в королівстві зросли з 5 фунтів стерлінгів за упаковку до 20. Ціна на консервовані помідори збільшилася вдвічі з 15 фунтів до 30.
Президент асоціації Енцо Олівері заявив, що для італійських ресторанів настав дуже важкий час. За його словами, члени FIC UK зазвичай замовляють помідори в Італії, Іспанії або Марокко, але зараз, через те, що дефіцит продукту спостерігається скрізь, отримати помідори стає все важче.
"Я не бачу жодних проблисків світла наприкінці тунелю", - сказав Олівері, додавши, що багатьом закладам найімовірніше доведеться закритися.
Олівері розповів, що деякі ресторани намагаються відійти від використання інгредієнта і починають пропонувати відвідувачам "білі" піцу і пасту, в яких томатів немає зовсім. Кухарі використовують рікоту або такі овочі, як кабачки і баклажани, як основу або для соусів.
Зі свого боку, президент Італійського кулінарного консорціуму Кармело Карневале повідомив, що тільки за останні два тижні ціни на томати зросли втричі. Ресторани все ще отримують продукт, але вже в зовсім інших кількостях.
Теги: ресторан Велика Британія помідор Переглядів: 917