Фондові індекси країн Європи активно зростають у понеділок

Ринки 27.03.2023    14:20 Фондові індекси країн Західної Європи активно зростають у понеділок завдяки надіям на завершення банківської кризи.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 до 10:29 кв зріс на 0,91% і становив 444,10 пункту.

Британський фондовий індекс FTSE 100 збільшився на 0,6%, німецький DAX - на 0,8%, французький САС 40 - на 0,7%. Італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 додали по 1%.

Як стало відомо вранці в понеділок, Федеральна корпорація зі страхування депозитів (FDIC) досягла угоди про продаж активів і депозитів Silicon Valley Bank американському банку First-Citizens Bank & Trust Company.

У рамках угоди First-Citizens отримає активи SVB на суму $72 млрд. При цьому цінні папери та інші активи банку на $90 млрд залишаться під управлінням регулятора.

Інвестори сподіваються, що швидке передання активів банку, що закрився на початку березня, новому власнику ознаменує кінець невизначеності в банківському секторі та волатильності на світових фінансових ринках.

Тим часом індекс довіри німецьких підприємців до економіки країни, що розраховується інститутом економічних досліджень Ifo, піднявся в березні до максимальних за рік 93,3 пункту з 91,1 пункту в лютому. Опитані Trading Economics аналітики очікували зниження показника до 90 пунктів.

Акції швейцарської фармкомпанії Novartis підскочили в ціні на 5,8% і очолили список лідерів зростання в індексі Stoxx Europe 600. Компанія повідомила про позитивні результати клінічних випробувань препарату Kisqali від раку грудей.

Тим часом лідером зниження стали папери французького оператора геронтологічних центрів Orpea Group, що впали на 9,8%. Французький суд ініціював процедуру захисту компанії від банкрутства і призначив зовнішніх керівників.

Ціна паперів Deutsche Bank зростає на 4,4%, відновлюючись після різкого зниження. Минулої п'ятниці акції найбільшого банку Німеччини впали на 8,5% через зростання вартості кредитно-дефолтних свопів (CDS) фінкомпанії.

Ринкова вартість британського банку Barclays зросла більш ніж на 2%, ціна паперів енергетичної компанії BP Plc збільшилася на 0,6%.

Капіталізація французького страховика AXA зростає на 1,6%, виробника будматеріалів Saint-Gobain - на 2,8%.
Теги:   Європа фондові індекси Переглядів:   271

Читайте також:

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%

19.09

ФРН планує виділити ще 400 млн євро на закупівлю зброї для України

19.09

Американський виробник пластикових контейнерів оголосив про банкрутство