Фондові індекси країн Європи активно зростають у середу

Ринки 29.03.2023    15:00 Також світові фінансові ринки отримують підтримку за рахунок новин про реорганізацію бізнесу китайського онлайн-гіганта Alibaba, пише Trading Economics. Компанія з капіталізацією в $230 млрд напередодні анонсувала план реорганізації бізнесу шляхом створення шести незалежних підрозділів. У кожного підрозділу буде своя рада директорів і самостійний бюджет, плюс вони зможуть ухвалювати рішення про первинне розміщення акцій.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 до 11:09 кв зріс на 0,46% і становив 446,51 пункту.

Британський фондовий індекс FTSE 100 збільшився на 0,4%, німецький DAX - на 0,33%, французький САС 40 - на 0,71%. Італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 додали 0,4% і 0,2% відповідно.

Випереджальний індикатор споживчої довіри в Німеччині, що розраховується дослідницькою компанією GfK, зріс за підсумками шостого місяця поспіль і досяг максимуму з липня минулого року. Значення квітневого індикатора збільшилося до мінус 29,5 пункту порівняно з мінус 30,6 пункту в березні. Аналітики в середньому прогнозували підйом до мінус 29,2 пункту, повідомляє Trading Economics.

Тим часом індекс споживчої довіри у Франції в березні знизився до 81 пункту порівняно з 82 пунктами місяцем раніше, свідчать дані національного статистичного управління Insee. Динаміка показника збіглася з прогнозами аналітиків, а сам індикатор опустився до мінімуму з вересня минулого року.

Акції британського ритейлера Next Plc впали на 7,6% після того, як компанія відзвітувала про зростання прибутку минулого року, але дала слабкий прогноз.

Ціна паперів UBS AG зросла на 2,6% на новині, що Серджіо Ермотті повернеться на посаду головного виконавчого директора найбільшого швейцарського банку.

Ермотті вступить на посаду 5 квітня. Раніше він очолював банк протягом 9 років, до листопада 2020 року. Його повернення пов'язане з оголошеним раніше придбанням Credit Suisse за 3 млрд швейцарських франків ($3,25 млрд).

Ринкова вартість Mercedes-Benz Group AG опускається на 2,5%. Напередодні суверенний фонд Кувейту Kuwait Investment Authority (KIA) анонсував продаж близько чверті акцій німецької автомобілебудівної компанії, що належать йому, на суму майже 1,4 млрд євро. Після продажу KIA залишиться власником близько 53 млн акцій німецької компанії. За даними Bloomberg, зараз фонд є третім за величиною акціонером Mercedes з часткою в 6,8%. Фонд володіє акціями Mercedes уже майже 50 років.

Капіталізація виробника мікрочіпів Infineon Technologies AG підскочила на 6,3% після того, як компанія представила оновлений прогноз на другий фінквартал і весь фінрік загалом.

Тепер Infineon очікує виручку в січні-березні в розмірі понад 4 млрд євро проти очікуваних раніше 3,9 млрд євро. У поточному фінроці виручка буде значно вищою за попередній прогноз у 15,5 млрд євро, повідомила компанія без зазначення додаткових подробиць.
Теги:   Європа фондові індекси Переглядів:   340

Читайте також:

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%

19.09

ФРН планує виділити ще 400 млн євро на закупівлю зброї для України

19.09

Американський виробник пластикових контейнерів оголосив про банкрутство