Samsung оцінює падіння операційного прибутку в 20 разів

Ринки 07.04.2023    11:26 Південнокорейська Samsung Electronics Co., найбільший світовий виробник смартфонів і напівпровідникової продукції, оцінює падіння операційного прибутку в першому кварталі більш ніж у 20 разів.

За попередніми розрахунками, операційний прибуток у січні-березні перебував у діапазоні 500-700 млрд вон ($450 млн) порівняно з 14,12 трлн вон за аналогічний період попереднього року, йдеться в повідомленні компанії.

Виручка знизилася до 62-64 трлн вон проти 77,78 трлн вон роком раніше.

Таким чином, Samsung у минулому кварталі отримала найнижчий прибуток з часів фінансової кризи 2009 року, зазначає агентство Bloomberg.

Samsung також повідомила, що скорочує виробництво певних видів чипів пам'яті на "значний рівень" для оптимізації виробничих операцій. Компанія не назвала конкретних цифр, пише MarketWatch. При цьому в Samsung зазначили, що у компанії є достатній запас цих чіпів для задоволення коливань попиту.

Остаточну звітність Samsung за перший квартал буде опубліковано наприкінці поточного місяця.

Котирування акцій компанії зросли на 4,5% за підсумками торгів у Сеулі в п'ятницю. Ринкова вартість Samsung за останній рік зменшилася на 4%, тоді як фондовий індекс Kospi втратив 7,7%.
Теги:   Samsung прибуток Переглядів:   401

Читайте також:

16.09

У Румунії стався землетрус, його відчули в Болгарії, Молдові та Україні

16.09

Обсяг товарної продукції Київського картонно-паперового комбінату у січні-серпні становив понад 5 млрд грн

16.09

Український агрохолдинг «Прометей» скорочує співробітників і закриває частину елеваторів