ДТЕК витратив на ремонти своїх ТЕС майже 2 млрд грн

Ринки Енергетика 19.06.2023    11:08 Енергохолдинг ДТЕК із початку березня вклав у ремонти своїх теплоелектростанцій уже майже 2 млрд грн, повідомив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

"Зараз дев'ять блоків у планових ремонтах. Розпочали ремонтну кампанію ще в березні. Майже 2 млрд грн витратили на те, щоб забезпечити ці ремонти. Плюс активно видобуваємо вугілля. 28 лав потрібно ввести, 11 ввели і дві лави ще будуть цього місяця", - сказав він в ефірі національного телемарафону.

При цьому Сахарук зазначив, що загалом в енергосистемі немає критичних ситуацій, які б призводили до обмежень споживачів, за винятком точкових знеструмлень через обстріли. За його словами, в умовах літньої ремонтної кампанії ТЕС і АЕС, зниження генерації ГЕС із закінченням водопілля і через підрив Каховської ГЕС, теплова генерація підтримує баланс в енергосистемі "плюс надходить у певні години імпорт, що перекриває дефіцит". Водночас він звернув увагу, що ощадливе споживання е/е потрібне завжди, зокрема і з економічного погляду, щоб менше платити на ресурс.

Як зазначив ДТЕК у Телеграм-каналі, у травні 2023 року виробництво електроенергії ТЕС компанії було на 20% більшим, ніж у травні минулого року. Загалом від початку року вони згенерували понад 5,7 млрд кВт-год електроенергії, що дорівнює середньому річному споживанню приблизно 1,9 млн сімей.

Як повідомлялося, енергохолдинг "ДТЕК" на початок червня відремонтував чотири енергоблоки своїх теплоелектростанцій у межах підготовки до осінньо-зимового періоду 2023/2024 рр., що становить 15% від загальної кількості запланованих до ремонту енергоблоків (загалом у межах ремонтної кампанії 2023 року заплановано полагодити 27 енергоблоків).

Загалом на відновлення пошкодженого та зруйнованого ворогом обладнання теплоелектростанцій "ДТЕК" необхідно майже 7 млрд грн.
Теги:   Дтек ТЕС ремонт Переглядів:   234

Читайте також:

20.09

Україна переробила рекордні 17,4 млн тонн насіння олійних культур

20.09

СГ "ТАС" збільшила збір премій на 37,5%

20.09

Сендвіч-панелі Ruukki було використано для будівництва NOVUS Logistics Center