Фондові індекси Японії та Австралії знижуються в четвер

Ринки 22.06.2023    13:59 Фондові індекси Японії та Австралії знижуються в четвер, південнокорейський індикатор піднімається.

Ринки Китаю і Гонконгу закриті з нагоди Свята драконівських човнів.

Тиск на світові ринки акцій чинили заяви голови Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Пауелла, який дав зрозуміти, що американський ЦБ готовий продовжити підйом базової процентної ставки.

Пауелл, який представив у середу піврічний звіт про грошово-кредитну політику в комітеті з фінансових послуг Палати представників Конгресу США, заявив, що "Федрезерв сфокусований на поверненні інфляції до 2%-ого показника, і він, як і раніше, дуже далекий від цієї мети".

"Майже всі члени Федерального комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC) очікують, що Центробанку необхідно буде ще кілька разів підвищити ставку до кінця поточного року", - сказав Пауелл.

На цьому тлі впали котирування акцій американських технологічних компаній, а слідом за ними опускаються ціни й азіатських представників сектора. Підйом ставок знижує привабливість IT-компаній, орієнтованих на довгострокове зростання.

Папери японських SoftBank Group, Advantest, Tokyo Electron, Renesas Electronics і Keyence втрачають відповідно 2,2%, 5,9%, 4,3%, 3,9% і 1,5%.

Водночас у Токіо дорожчають акції Mitsubishi UFJ Financial (+3,9%), Toyota Motor (+0,9%), Sumitomo Mitsui (+1,9%), Nintendo (+2,3%).

Японський фондовий індекс Nikkei 225 коригується вниз на 0,7% під час торгів.

Австралійський S&P/ASX 200 впав на 1,7% у четвер.

Лідерами зниження в Сіднеї також є акції технологічних компаній. Папери Block Inc впали в ціні на 2%, WiseTech Global - на 4,1%, Xero Ltd. - на 4%, NextDC - на 2,9%.

Котирування акцій BHP Group, Rio Tinto і Fortescue Metals пішли вниз відповідно на 2,5%, 0,9% і 2,3%.

Південнокорейський фондовий індекс Kospi додає під час торгів 0,3%.

Вартість паперів Samsung Electronics збільшилася на 0,9%, Hyundai Motor опустилася на 1%.
Теги:   Японія фондові індекси Австралія Переглядів:   295

Читайте також:

16.09

У Румунії стався землетрус, його відчули в Болгарії, Молдові та Україні

16.09

Обсяг товарної продукції Київського картонно-паперового комбінату у січні-серпні становив понад 5 млрд грн

16.09

Український агрохолдинг «Прометей» скорочує співробітників і закриває частину елеваторів