GM може відкликати 20 млн автомобілів через небезпечні подушки безпеки

Ринки Транспорт Авто 06.10.2023    22:45 General Motors має щонайменше 20 млн автомобілів із потенційно небезпечними подушками безпеки, які, на думку регулюючого органу, слід відкликати для запобігання травмам або загибелі людей, пише The Wall Street Journal із посиланням на джерела.

За їхніми даними, загалом Національне управління з безпеки дорожнього руху США (NHTSA) намагається відкликати близько 52 млн машин, на яких встановлено несправні подушки безпеки виробництва американської компанії ARC Automotive. У рамках цих дій GM може постраждати особливо сильно, наголошується в статті.

Подушки ARC під час спрацьовування під час ДТП вибухають із надто великою силою, розкидаючи металеві уламки, які вражають обличчя і шию водія або пасажира. Унаслідок таких інцидентів загинуло щонайменше двоє людей, ще кілька дістали поранення.

NHTSA ще не повідомила, скільки транспортних засобів загалом підпадатиме під відкликання і яких конкретних моделей це торкнеться. Однак, за попередніми оцінками, ця кампанія може стати однією з наймасштабніших в історії США.

У квітні NHTSA попросила ARC відкликати несправні подушки безпеки, але компанія відмовилася, пославшись на відсутність дефектів. У результаті управлінню довелося піти на незвичайний крок і призначити слухання з цього питання, які відбудуться пізніше в четвер.

Котирування акцій GM під час торгів падають на 3,7%.
Теги:   GM автомобіль подушки безпеки Переглядів:   304

Читайте також:

16.09

У Румунії стався землетрус, його відчули в Болгарії, Молдові та Україні

16.09

Обсяг товарної продукції Київського картонно-паперового комбінату у січні-серпні становив понад 5 млрд грн

16.09

Український агрохолдинг «Прометей» скорочує співробітників і закриває частину елеваторів