Нафта слабо змінюється в ціні у вівторок

Нафта і газ Ринки 16.01.2024    13:03 Нафта слабо змінюється в ціні вранці у вівторок, інвестори стежать за новинами з Близького Сходу.

Ціна березневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 7:08 кв становить $78,21 за барель, що на 6 центів (0,08%) вище за показник на закриття попередньої сесії. У понеділок ці контракти знизилися в ціні на 14 центів, до $78,15 за барель.

Котирування ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до зазначеного часу знизилися на $ 0,19 (0,26%) і склали $ 72,49 за барель. У понеділок торги WTI не проводилися у зв'язку зі святкуванням у США Дня Мартіна Лютера Кінга.

Іранський Корпус вартових ісламської революції (КСІР) повідомив про атаку на шпигунські центри і "збори антиіранських терористичних угруповань" поблизу іракського міста Ербіль. За даними телеканалу ABC News, мішенями КВІР були вісім об'єктів поруч із консульством США.

Регіональна рада безпеки повідомила, що під час атаки КВІР загинуло четверо мирних жителів, ще шістьох було поранено. Американців серед жертв немає.

Держдепартамент США засудив удари Ірану і висловив співчуття сім'ям загиблих. Сполучені Штати виступають проти "нерозважливих ракетних ударів Ірану, які підривають стабільність Іраку", йдеться в повідомленні офіційного представника Держдепартаменту Меттью Міллера.

Крім того, в понеділок випущена єменськими хуситами ракета влучила в американський контейнеровоз Gibraltar Eagle, що прямував під прапором Маршаллових островів. Постраждалих унаслідок ракетного удару немає, судно не зазнало істотних пошкоджень і продовжило шлях.

"Трохи дивно, що нафта послідовно ігнорує посилення напруженості на Близькому Сході, - зазначила засновниця консалтингової компанії Vanda Insights Вандана Харі. - Це відображає погіршення фундаментальних показників на світовому ринку нафти".
Теги:   нафта Переглядів:   188

Читайте також:

19.09

"Укрнафта" удвічі збільшила непаливний продаж на АЗК

17.09

"Укртранснафта" сплатила до бюджетів майже 1,8 млрд грн податків

17.09

"Нафтогаз" збільшив видобуток газу на 7,7%