Виручка українських ресторанів зросла на 30%, середній чек на 18%
Ринки Харчова 23.01.2024 16:25 Виручка закладів громадського харчування України у липні-грудні 2023 року зросла на 30% порівняно з аналогічним періодом 2022 року, середній чек збільшився на 18%, випливає з дослідження компанії Poster.Згідно з ним, найбільше зростання показників продемонстрували ресторани: виручка зросла на 37%, середній чек - на 23% (з 508 до 625 грн). Відвідуваність ресторанів збільшилася на 11%.
Сегмент кав'ярень за звітний період збільшив виручку на 31%, середній чек зріс на 20% (з 82 до 98 грн), відвідуваність - на 9%. Кафе зросли у виручці на 26%, середній чек збільшився на 17% (з 187 до 219 грн), відвідуваність - на 7%. Пекарні показали зростання на 22% у виручці, 17% у середньому чеку (з 63 до 73 грн) і 5% у відвідуваності.
За даними Poster, виручка барів у другому півріччі зросла на 28%, середній чек - на 12% (з 311 до 348 грн), відвідуваність - на 15%. Кальянні також збільшили виручку на 28%, при цьому середній чек зріс на 18% (з 413 до 488 грн), а відвідуваність - на 9%.
Сегмент фастфуду збільшив виручку на 27% порівняно з попереднім роком, середній чек зріс на 21% (з 145 до 175 грн), відвідуваність - на 5%.
Згідно з результатами опитування гравців ринку, показники роботи закладів у 2023 році виправдали очікування 44% рестораторів, у 16% - перевищили їх. Близько чверті опитаних повідомили про зростання рентабельності, водночас 13% не отримали прибутку за підсумками року.
Серед основних труднощів минулого року ресторатори відзначили пошук співробітників і збереження команди (47%). Так, у 27% опитаних скоротився штат за підсумками року, у 30% - збільшився.
Дослідження Poster ґрунтується на неперсоналізованих агрегованих даних продажів 5 тис. закладів громадського харчування України.
Теги: ресторан виручка Переглядів: 251