Компании

все компании

Electrolux збільшила чистий збиток у 2 рази, CEO компанії залишить свій пост 1 січня

30 квітня 2024 року, 09:01
Шведська Electrolux AB, один з найбільших у світі виробників побутової техніки, збільшила чистий збиток у першому кварталі в 2 рази, скоротивши виручку на 5%.

Погіршення результатів пов'язано, зокрема, зі слабким споживчим попитом. Компанія змушена знижувати ціни, просуваючи свою продукцію, при тому, що багато покупців віддають перевагу дешевшій техніці або взагалі відкладають великі покупки.

Наразі Electrolux проводить реструктуризацію, яка, як очікується, дасть їй змогу домогтися економії на витратах у розмірі 4-5 млрд шведських крон ($367,5-459,4 млн) цього року.

Компанія розраховує, що вжиті заходи позитивно позначаться на її прибутку в другому півріччі поточного року.

Як ідеться в прес-релізі Electrolux, чистий збиток у січні-березні становив 1,23 млрд крон порівняно з 588 млн крон за аналогічний період минулого року. Аналітики, опитані FactSet, у середньому прогнозували збиток на рівні 991 млн крон.

Виручка компанії зменшилася до 31,08 млрд крон з 32,73 млрд крон роком раніше. Консенсус-прогноз експертів, представлений самою Electrolux, припускав, що цей показник становитиме 30,17 млрд крон.

У четвер Electrolux повідомила, що її головний виконавчий директор Йонас Самуельсон покине свій пост 1 січня 2025 року. Самуельсон очолює компанію понад 8 років.

Акції Electrolux додають у ціні 4,6% на торгах у Стокгольмі в п'ятницю. З початку поточного року їхня вартість знизилася на 13%.






Просмотров: 106
Другие новости