Компании

все компании

"Метінвест" оголосив тендер з викупу своїх єврооблігацій на $70 млн

1 травня 2024 року, 12:53
Гірничо-металургійна група "Метінвест" оголосила тендер із викупу частини своїх єврооблігацій із погашенням у 2025 році та в 2026 році на суму до $70 млн.

Як зазначено в біржовому повідомленні холдингової компанії Metinvest B.V., єврооблігації з погашенням 2025 року викуповуватимуться за ціною в діапазоні від 85% до 92% від номіналу, залежно від результатів голландського аукціону, а ціну викупу облігацій-2026 не визначено, вона залежатиме від результатів аукціону.

Облігації купуються за готівку.
Пропозиція діє з 29 квітня 2024 року і закінчується о 16:00 за лондонським часом 8 травня поточного року.

Єврооблігації з погашенням 17 червня 2025 року було випущено на суму EUR300 млн з купоном 5,625%, єврооблігації з погашенням 23 квітня 2026 року було випущено на суму $505 млн з купоном 8,5%. Наразі в обігу їх залишилося відповідно на $234,195 млн і $493,871 млн.

"Обґрунтуванням пропозиції (про викуп - ІФ-У) є використання ліквідності групи за межами України для активного управління борговим навантаженням компанії, пом'якшення відтоку грошових коштів для обслуговування боргу, поліпшення загальної заборгованості групи, а також зниження тиску на ліквідність щодо майбутніх термінів погашення облігацій 2025 року та облігацій 2026 року, з огляду на тривале неспокійне операційне середовище групи", - пояснюється в тендерному оголошенні.

При цьому додається, що триваюча війна в Україні в поєднанні з нестабільними цінами на продукцію групи являє собою безпрецедентні проблеми в діяльності компанії та її дочірніх товариств.

До того ж, хоча станом на 31 грудня 2023 року компанія та її дочірні підприємства за межами України мали достатні залишки грошових коштів для погашення планових зобов'язань компанії з виплати відсотків у найближчому майбутньому, існують певні обмеження на переказ грошових коштів з її українських дочірніх компаній - відповідно до чинних рішень Національного банку України. І немає жодної гарантії, що ці обмеження буде знято, зазначається в документі.

Своєю чергою пропозиції дають власникам облігацій можливість зменшити свої ризики в контексті триваючої війни. Діяльність групи залишається схильною до низки ризиків, які виходять за рамки контролю з боку керівництва, та включають, зокрема, зростання інтенсивності російських атак на лінії фронту; ескалацію ударів по енергетичних об'єктах України і, як наслідок, порушення доступності енергосистеми для діяльності групи; невизначеність у стійкості чорноморського судноплавства; дефіцит персоналу у зв'язку з мобілізацією в Україні; а також нестабільні ціни на ключові продукти.
Ці ризики можуть негативно вплинути на ціну євробондів у майбутньому, констатується в обґрунтуванні тендера.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Його підприємства розташовані в Україні - в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях, а також у країнах Європейського Союзу, Великій Британії та США.

Основними акціонерами холдингу є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують ним.
ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".




Просмотров: 150
Другие новости