Гонконгський фондовий індекс різко зріс, південнокорейський знизився в п'ятницю

Ринки 03.05.2024    15:03 Фондовий індекс Гонконгу різко виріс у п'ятницю, австралійський індикатор помірно підвищився, а південнокорейський - слабо знизився.

Біржі Японії були закриті з нагоди Дня Конституції, материкового Китаю - з нагоди Дня праці.

Інвестори чекали на ключові статдані щодо ринку праці США, які будуть оприлюднені пізніше в п'ятницю. Аналітики, опитані Trading Economics, прогнозують, що безробіття в Штатах у квітні залишилося на рівні 3,8%, а кількість робочих місць в економіці країни минулого місяця збільшилася на 238 тис. після підйому на 303 тис. місяцем раніше.

Гонконгський індикатор Hang Seng підскочив на 1,5%. Індекс зріс за підсумками дев'ятої сесії поспіль, чого не спостерігалося з 2018 року, оновив максимум за вісім місяців і додав 4,7% за тиждень.

Як стало відомо напередодні, економіка Гонконгу в першому кварталі 2024 року збільшилася на 2,3% порівняно з попередніми трьома місяцями і на 2,7% у річному вираженні. Консенсус-прогноз експертів, який наводить Trading Economics, передбачав збільшення на 0,9% як у поквартальному, так і в річному обчисленні.

Тим часом роздрібні продажі в Гонконзі в березні впали на 8,6% у річному вираженні після зростання на 0,5% у лютому. Зокрема, продажі продуктів харчування, алкогольних напоїв і тютюнової продукції впали на 13,2%, продажі в супермаркетах скоротилися на 6,8%, у магазинах одягу та взуття - на 17,5%.

Акції Tencent подорожчали на 1,1%, Alibaba - на 4,1%, Li Auto - на 3,2%.

Південнокорейський індекс Kospi втратив 0,26%.

Котирування паперів Samsung Electronics Co., найбільшого світового виробника напівпровідникової продукції та смартфонів, знизилися на 0,5%, автовиробника Hyundai Motor - на 3,2%.

Австралійський індикатор S&P/ASX 200 виріс на 0,55%.

Ціна акцій Block Inc. (SPB: SQ) підскочила на 9,8%. Австралійська фінтех-компанія зафіксувала валовий прибуток у розмірі $2,09 млрд у першому кварталі (ринок очікував $2,02 млрд) і поліпшила річні прогнози.

Тим часом капіталізація Macquarie Group, найбільшого інвестбанку в Австралії, знизилася на 2,2% на даних про падіння чистого прибутку на 22% у минулому фінансовому році, що завершився в березні. Чистий прибуток склав 3,52 млрд австралійських доларів ($2,31 млрд) проти 5,18 млрд доларів роком раніше. На тлі таких результатів керівництво Macquarie оголосило про скорочення дивідендів на 14%.


Теги:   Гонконг фондовий індекс Переглядів:   129

Читайте також:

23.09

Провідні світові чипмейкери розглядають можливість будівництва великих заводів в ОАЕ

23.09

Майже 4,4 тисячі нових адвокатів в Україні від початку повномасштабного вторгнення додалось до Реєстру

23.09

Міністерство енергетики України оголосило конкурс з відбору членів наглядової ради Укренерго