Компании

все компании

Українські сировари зіткнулися з проблемою зниження продажів через імпорт

3 травня 2024 року, 12:00
Українські сировари зіткнулися з проблемою зниження продажів через імпорт Українські сировари зіткнулися з проблемою зниження продажів як через високу ціну українських сирів, так і через зростання імпорту, повідомило галузеве інформаційно-аналітичне агентство «Інфагро».

«У березні імпорт сиру зріс більш ніж на 40%, а у квітні цей показник може збільшитися ще на 15-20%. Тобто частка європейських сирів уже знову становить близько третини загальної реалізації сирів в Україні", - зазначили аналітики.

Вони підкреслили, що частка імпорту на внутрішньому ринку України поки що менша, ніж до війни, але це повинно змусити виробників вживати заходів, щоб утриматися на власному ринку.

«Через девальвацію гривні експорт сиру стає ще вигіднішим. Водночас експорт сирного продукту, наприклад, до Казахстану, стрімко падає. Українські сирні продукти російські виробники вже практично витіснили з ринку Казахстану. Якщо експорт сирного продукту до Казахстану припиниться, його виробництво доведеться суттєво зменшити", - прогнозують в “Інфагро”.




Просмотров: 444
Другие новости