ПрАТ «Вералія Україна» буде перетворено на ТОВ

Ринки 07.05.2024    08:20 Виробник скляної тари ПрАТ «Вералія Україна» (с. Зоря, Рівненська обл.), дочка французької Verallia, буде перетворено на товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ).

Згідно з інформацією підприємства в НКЦПФР, таке рішення ухвалили позачергові збори акціонерів компанії (єдиний акціонер) 29 квітня.

«Рішення ухвалено з метою спрощення системи управління та економічною недоцільністю подальшого функціонування організаційно-правової форми “акціонерне товариство”, - йдеться в повідомленні.

Усе майно, активи, права та зобов'язання ПрАТ будуть у повному обсязі передані ТОВ «Вералія Україна». Розмір статутного капіталу не зміниться і становить 362 млн грн.

Акціонер також ухвалив рішення про створення Комісії з припинення ПрАТ у кількості п'яти членів, яку очолив Даніель Саксік (генеральний директор підприємства).

ПрАТ «Вералія Україна» виробляє скляну тару для алкогольних напоїв і продуктів харчування.

Безпосередньою материнською компанією є німецька Verallia Deutschland, а фактичний контроль здійснює Verallia Packading.

Як повідомлялося, у січні-вересні 2023 року «Вералія Україна» отримала чистий прибуток у розмірі 459,3 млн грн проти 88 млн грн збитку за той самий період 2022 року, чистий дохід компанії зріс на 45,3% - до 2 млрд 123,3 млн грн.

Компанія поки не оприлюднила фінансовий звіт за 2023 рік, а за даними ресурсу Clarity-project, вона завершила рік із чистим прибутком майже 473 млн грн проти збитку 37,2 млн грн роком раніше, за зростання чистого доходу на 30,5% - до 2 млрд 620 млн грн.

Група Verallia - європейський лідер і третій за величиною у світі виробник скляної упаковки для напоїв і продуктів харчування. Має 32 скляних заводи, три заводи з випуску декору і 8 центрів переробки склобою (скловиробів) в 11 країнах, щорічно виробляє 16 млрд скляних пляшок і банок для поставки в 10 тис. компаній - від місцевих сімейних виробників до великих міжнародних брендів.


Теги:   ТОВ ПрАТ Вералія Україна Переглядів:   130

Читайте також:

19.09

Кількість збанкрутілих компаній у ЄС у другому кварталі 2024 року збільшилася на 3,1%

19.09

ФРН планує виділити ще 400 млн євро на закупівлю зброї для України

19.09

Американський виробник пластикових контейнерів оголосив про банкрутство