Україна отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

Ринки 07.05.2024    10:06 Ракети для зенітно-ракетних комплексів Patriot, обіцяні Іспанією Києву, вже прибули в Україну, повідомляє в понеділок ЕФЕ з посиланням на заяву глави Міноборони Іспанії Маргарити Роблес.

«Роблес підтвердила, що в Україну прибули ракети для ЗРК Patriot, відправлені Іспанією в координації з союзними державами», - інформує агентство.

«Ці ракети призначені для протиповітряної оборони, вони призначені для того, щоб Україна могла захистити себе», - зазначила Роблес.

Раніше Роблес повідомила, що Мадрид поставить Україні ракети для комплексів Patriot.

Водночас ЗМІ зазначали, що Іспанія не може поставити Києву повністю комплекси ЗРК Patriot у зв'язку з тим, що сама потребує їх.

Наприкінці квітня Іспанія поставила Україні нову партію боєприпасів для важкої артилерії. Роблес також повідомляла про плани постачання артилерійських снарядів калібру 155 і 120 мм у найближчі кілька місяців.

На травень і червень заплановано поставку партії озброєнь, яка включає ручні та великокаліберні кулемети, захищені колісні транспортні засоби, бронетранспортери, протитанкові засоби і гаубиці польової артилерії. За ними підуть різні системи спостереження для ППО і дистанційні бойові модулі для захисту від дронів.

За словами Роблес, підготовка танків Leopard до передачі Україні також «йде за планом, перші одиниці будуть готові до кінця червня».


Теги:   ракета ЗРК Patriot Переглядів:   143

Читайте також:

07.09

«Метінвест» у I півріччі наростив виручку на 22% до $4,319 млрд

07.09

Міжнародні резерви України в серпні зросли на $5 млрд і становлять $42 млрд

07.09

Smith&Wesson знизив виручку на 23%