airBaltic розмістила євробонди на 340 млн євро з прибутковістю 14,5%

Ринки 08.05.2024    13:21 Латвійська авіакомпанія airBaltic розмістила єврооблігації на суму 340 млн євро, повідомив міністр сполучення Латвії Каспарс Брішкенс у твіттері.

У повідомленні airBaltic зазначається, що прибутковість паперів, термін обігу яких становить 5,25 року, дорівнює 14,5% річних.

За інформацією Брішкенса, обсяг заявок на єврооблігації більш ніж удвічі перевищив пропозицію і досяг 840 млн євро. Цінні папери на суму 290 млн євро придбали приватні інвестори, а латвійська держава - на 50 млн євро.

Міністр зазначив, що випуск облігацій дасть змогу airBaltic розвиватися, розширюючи маршрутну мережу з Риги, збільшуючи флот і виходячи на нові ринки. «Наступні кроки - залучення стратегічного інвестора і лістинг акцій підприємства на Ризькій біржі», - написав Брішкенс.

Президент і виконавчий директор airBaltic Мартін Гаусс заявив, що завдяки випуску єврооблігацій airBaltic отримала доступ до міжнародних ринків капіталу.

«Емісія облігацій буде використана для рефінансування раніше випущених облігацій на суму 200 млн євро (...). Рефінансування значно збільшить нашу ліквідність, що дасть нам змогу ще більше підвищити фінансову стабільність компанії та інвестувати в розширення і модернізацію флоту", - сказав Гаусс.

Облігації торгуватимуться на біржі Euronext Dublin.

Прем'єр-міністр Евіка Сіліня написала у твіттері, що авіакомпанія «успішно здійснила найбільшу в історії Латвії емісію корпоративних облігацій».

Як повідомлялося раніше, участь держави у викупі євробондів airBaltic вимагала внесення поправок до законодавства. Держава планувала брати участь в емісії на тих самих умовах, що й приватні інвестори. Максимальний обсяг купівлі Мінфіном євробондів компанії був обмежений сумою в 100 млн євро.

Латвійській державі належить 97,97% акцій airBaltic, фінансовому інвестору Aircraft Leasing 1, яким володіє данський підприємець Ларс Тусен, - 2,03%.


Теги:   airBaltic євробонди Переглядів:   118

Читайте також:

23.09

Провідні світові чипмейкери розглядають можливість будівництва великих заводів в ОАЕ

23.09

Майже 4,4 тисячі нових адвокатів в Україні від початку повномасштабного вторгнення додалось до Реєстру

23.09

Міністерство енергетики України оголосило конкурс з відбору членів наглядової ради Укренерго