Рівень нелегальної торгівлі тютюновими виробами в Україні знизився на 19,1%

Ринки 08.05.2024    10:18 Загальний рівень нелегальної торгівлі тютюновими виробами в Україні в березні 2024 року знизився на 19,1%, також скоротилася до 8,7% частка підробленої продукції і до 9,2% маркованої як duty free або призначеної для експорту, але нелегально проданої в Україні, повідомляють у дослідженні «Кантар Україна», опублікованому главою комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данилом Гетманцевим.

«Завдяки нашим спільним діям: Комітету, ДПС, правоохоронців частка нелегального ринку тютюну зменшилася на 6,6% до 19,1%, що теж дуже багато. Однак, тренд безумовно радує", - написав він у Telegram.

Гетманцев повідомив, що незважаючи на позитивну динаміку, є тривожні новини щодо продовження роботи безліцензійних нелегалів в Одесі та Києві. Йдеться про фабрику, діяльність якої правоохоронці не можуть припинити понад рік, незважаючи на відкриту кримінальну справу.

«Ситуація вже давно перейшла всі межі абсурду», - додав голова фінансового комітету.

Згідно з дослідженням «Кантар Україна», найчастіше впродовж січня-березня 2024 року в Україні нелегально продавали продукцію «Винниківської тютюнової фабрики», на частку якої припало 57% виявлених порушень, і «Юнайтед Тобако» з 20%. Крім того, лідирували на нелегальному ринку тютюнових виробів бренди Compliment (45%), Marshall (15%), Lifa (9%), Brut (6%), Urta (6%), Man (2%).

Водночас 32% підробленої продукції - це цигарки, які мали ознаки підроблених акцизних марок, з яких 14% припало на частку українського тютюнового виробництва, а 18% належали псевдовиробникам «Юнайтед Тобако», «Маршалл Файнест Тобако», VK Tobacco FZE. Ще 68% підроблених брендів міжнародних тютюнових компаній не мали підроблених акцизних марок, зазначено в дослідженні «Кантар Україна».
Теги:   тютюн Переглядів:   122

Читайте також:

23.09

Провідні світові чипмейкери розглядають можливість будівництва великих заводів в ОАЕ

23.09

Майже 4,4 тисячі нових адвокатів в Україні від початку повномасштабного вторгнення додалось до Реєстру

23.09

Міністерство енергетики України оголосило конкурс з відбору членів наглядової ради Укренерго