Котирування ф'ючерсів на фондові індекси США зростають у п'ятницю

Ринки 10.05.2024    23:52 Котирування ф'ючерсів на американські фондові індекси зростають у п'ятницю.

О 17:00 кв ринок чекає попередніх даних про травневе значення індексу довіри споживачів від Мічиганського університету. Трохи пізніше міністерство фінансів США опублікує дані про бюджет країни в квітні.

Увагу трейдерів у п'ятницю також спрямовано на виступи низки представників Федеральної резервної системи, зокрема членкині ради керівників Мішель Боуман, а також голів Федеральних резервних банків Чикаго, Міннеаполіса і Далласа.

Акції Tesla дорожчають на 0,6% під час попередніх торгів після новин про її плани інвестувати понад $500 млн у розширення мережі станцій швидкої зарядки електромобілів цього року. Компанія встановить "тисячі нових зарядних станцій", написав її глава Ілон Маск у соцмережі X. Також стало відомо, що в купівлі станцій Tesla у США зацікавлена британська нафтогазова компанія BP.

ADR китайських конкурентів Tesla дешевшають на повідомленні Bloomberg із посиланням на джерела про те, що у вівторок адміністрація американського президента Джо Байдена оголосить про введення нових, підвищених мит на імпорт продукції ключових стратегічних галузей китайської економіки, включно з електромобілями, акумуляторами та сонячними панелями.

Папери NIO дешевшають на 0,8%, Li Auto - на 0,9%. Водночас капіталізація XPen зростає на 0,4%.

Ринкова вартість фармацевтичної Novavax підскочила більш ніж удвічі. Компанія уклала з французькою Sanofi угоду про комерціалізацію її наявного препарату та розробку нового на $1,4 млрд, включно з $700 млн у разі досягнення певних цілей. Зокрема, партнери розроблятимуть препарат, у якому поєднуватимуться вакцини від COVID-19 і грипу. Крім того, Sanofi в межах угоди отримає 5% у Novavax, яка торік припускала можливість припинення діяльності через падіння попиту на вакцину від коронавірусу.

Ціна ADR Sanofi збільшується на 0,3%.

Капіталізація SoundHound зростає на 14,7%. Розробник технологій для діалогового штучного інтелекту в першому кварталі наростив виручку на 73%, показник перевершив очікування аналітиків.

Також на сильній звітності дорожчають акції хмарного сервісу для зберігання даних Dropbox Inc. (+1,6%).

Інша технологічна компанія, Akamai Technologies, дала слабкий прогноз на другий квартал. Її папери дешевшають на 8,3%. З тієї ж причини 1,1% ринкової вартості втрачає онлайн-сервіс відгуків Yelp Inc..

Unity Software, постачальник рішень для розробки відеоігор та інших додатків, у січні-березні знизив виручку на 8% і отримав збиток більший за очікування ринку. Його капіталізація скорочується на 2,2%.

Значення ф'ючерсу E-mini на індекс Dow Jones до 15:44 кв підвищилося на 0,2% і становило 39617 пунктів. Котирування ф'ючерсу E-mini на індекс S&P 500 збільшилося до цього часу на 0,28%, до 5253,5 пункту. Ф'ючерс на індекс Nasdaq 100 додав 0,32% і становив 18272,5 пункту.
Теги:   Ф'ючерс фондові індекси Котирування Переглядів:   253

Читайте також:

23.09

Майже 4,4 тисячі нових адвокатів в Україні від початку повномасштабного вторгнення додалось до Реєстру

23.09

Міністерство енергетики України оголосило конкурс з відбору членів наглядової ради Укренерго

23.09

Україна входить до ТОП-5 постачальників органічних продуктів у ЄС