Philip Morris офіційно відкрив нову фабрику у Львівській області

Ринки Нерухомість 15.05.2024    15:34 Виробник тютюнових виробів Philip Morris International у середу офіційно відкрив нову фабрику у Львівській області, в яку інвестував $30 млн.

"Перша лінія вже працює. Друга - майже закінчена інсталяція, запрацює десь у червні... Загалом буде встановлено п'ять ліній, 10 мільярдів цигарок, що повністю задовольняють потреби локального ринку України", - повідомив гендиректор "Філіп Морріс Україна" (PMU) Максим Барабаш на відкритті фабрики.

Він підкреслив, що фокус виробництва спрямований на покриття попиту ринку в сигаретах.

За словами Барабаша, плани розширення виробництва для експорту або виробництва інших продуктів на сьогодні відсутні.

Як повідомили в PMU, на фабриці буде створено 250 робочих місць. До теперішнього часу на підприємстві вже працює близько 100 співробітників, релокованих із харківської фабрики, яка була "законсервована" 24 лютого 2024 року в день російського вторгнення, ще 150 осіб планується перевезти до кінця року.

"Моя мрія в майбутньому після перемоги, щоб у нас було дві фабрики. Одна виробляла цигарки, а інша - у Харкові, займалася новими продуктами, які в той час, коли це збудеться, будуть актуальними і релевантними", - підсумував Барабаш.

За його словами, цього року Philip Morris відзначає 30 років роботи в Україні. За цей час компанія інвестувала близько $750 млн в українську економіку і є одним із найбільших платників податків.

Philip Morris була виділена з Altria 2008 року і входить до числа найбільших світових виробників тютюнових виробів. Виручка компанії за 2023 рік зросла на 10,7% порівняно з 2022 роком - до $35,2 млрд, а за перший квартал 2024 року - на 9,7%, до $8,79 млрд. У звіті зазначено, що на частку України припадає приблизно 2% загальних продажів у натуральному виразі та 1% у грошовому.

У 2022 році PMI через війну скоротила відвантаження на українському ринку на 30,1% - до 11,07 млрд сигарет і тютюнових стіків, проте у 2023-му їй вдалося збільшити відвантаження готової продукції на 8,4%, зокрема в четвертому кварталі - на 14,9%. У жовтні минулого року компанія повідомила про відновлення своєї частки на українському ринку до 24% після падіння її до 14% з 28,5% у перші місяці після вторгнення РФ.

До запуску нової фабрики PMU вимушено перейшла на імпорт продукції з восьми фабрик PMI за межами країни і тимчасове партнерство з іншим міжнародним виробником в Україні.

Крім цигарок, PMI розробляє і виробляє бездимні продукти - системи для електричного нагріву тютюну, POD-системи, які містять нікотин, а також продукти з нікотином для перорального прийому. Продажі від бездимної продукції забезпечили 39% загального чистого доходу PMI в першому кварталі 2024 року.
Теги:   Philip Morris фабрика Львівська область Переглядів:   125

Читайте також:

01.06

Німеччина надасть Україні ще одну систему Patriot і додатково 500 млн євро

01.06

Україна та Ісландія уклали угоду про безпеку

31.05

ВВП Канади зріс на максимальні за рік 1,7% р/р