ЄБРР покриє до 50% ризику за новими кредитами ПроКредит Банку на EUR70 млн

Ринки Банки 16.05.2024    22:20 Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надає гарантії на EUR17,5 млн ПроКредит Банку, які покриють 50% ризику портфеля нових виданих кредитів фінустанови загальною вартістю до EUR70 млн в еквіваленті, говориться в інформації на сайті ЄБРР у четвер.

Згідно з нею, рада директорів затвердила цей проєкт 1 квітня, при цьому остаточне підписання відбулося під час щорічних зборів ЄБРР, що відкрилися 14 травня в Єревані.

"Цей кредит збільшить кредитні можливості ProCredit Bank Ukraine, що дасть йому змогу надавати таке необхідне фінансування українським приватним компаніям, які працюють у таких критично важливих галузях, як сільське господарство, виробництво, транспорт і фармацевтика", - наголошується в прес-релізі.

Як повідомлялося, гарантійне фінансування буде надано двома рівними траншами по EUR8,75 млн, кожен з яких покриватиме до EUR35 млн від портфеля. Вказується, що з них підтверджено лише перший транш.

Проєкт передбачає субліміт на 15% портфеля, що покривається, або до EUR10,5 млн, для фінансування довгострокових капітальних інвестицій мікро-, малих і середніх підприємств (ММСП), які модернізують свої технології й устаткування до рівня стандартів ЄС, зокрема інвестицій у стійкі та "зелені" технології (щонайменше 70% субліміту).

Субпозичальники, які відповідатимуть вимогам, також отримають технічну допомогу, що фінансується ЄС, і грантову підтримку у формі інвестиційних стимулів після завершення їхніх інвестиційних проєктів.

Як уточнюється в публікації ЄБРР, механізм використовуватимуть переважно для підтримки кредитування українських приватних компаній, які працюють у сільському господарстві (як агровиробників, так і тих, що працюють у сфері перероблення), а також в інших критичних галузях, таких як харчова промисловість, роздрібна торгівля й логістика.

За даними Нацбанку України, на 1 березня 2024 року ПроКредит Банк за розміром активів посідав 15-те місце (41,95 млрд грн) серед 63 банків, що діяли в країні. Чистий прибуток фінустанови за минулий рік становив 702 млн грн.
Теги:   кредит ПроКредит Банк ЄБРР Переглядів:   195

Читайте також:

20.09

АМКУ дозволив "ДК Київ Аулет" купити ТОВ "Трейд Солюшинз"

20.09

Новим главою Lloyd's of London стане Чарльз Роксбург

20.09

АМКУ оштрафував мережу АЗК KLO на 5,2 млн грн