Нацбанк анулював СК "Саламандра" всі ліцензії

Ринки 16.05.2024    11:12 Національний банк України ухвалив рішення про застосування до ПрАТ "Страхова компанія "Саламандра" (Київ) заходу впливу у вигляді анулювання всіх ліцензій, повідомляється на сайті регулятора.

Також на виконання вимог закону "Про страхування", у зв'язку з наявністю у компанії зобов'язань за договорами страхування (перестрахування, співстрахування) 14 травня 2024 року ухвалено рішення про призначення тимчасової адміністрації в ПрАТ "СК "Саламандра" та відсторонення керівних органів від управління компанією.

Дані рішення були прийняті за результатами планової інспекційної перевірки, проведеної в жовтні-грудні 2023 року, під час якої був встановлений факт здійснення СК ризикової діяльності, яка загрожує інтересам кредиторів і страхувальників, а саме формування страхових резервів у недостатньому розмірі (більш ніж на 10% від їх достатнього розміру, визначеного законодавством України) тричі протягом календарного року.

Рішення про застосування заходу впливу набуло чинності 14 травня 2024 року.

Після ухвалення цього рішення тимчасовий адміністратор має негайно приступити до виконання своїх обов'язків, зазначається в повідомленні.

СК "Саламандра" (раніше - "ДІМ Страхування") входить до однойменної небанківської фінансової групи, кінцевим бенефіціаром і власником якої є Юрій Явтушенко.

СК "Саламандра" є членом Моторного (транспортного) страхового бюро України.




Теги:   Нацбанк ліцензії СК Саламандра Переглядів:   114

Читайте також:

01.06

Роздрібні продажі в Німеччині впали на 1,2%

01.06

Німеччина надасть Україні ще одну систему Patriot і додатково 500 млн євро

01.06

Україна та Ісландія уклали угоду про безпеку