Томаш Фіала продав найбільший об'єкт у портфелі Dragon Capital

Ринки 16.05.2024    15:10 Новий власник Amtel — ТОВ Гістіон із Херсону. Антимонопольний комітет України надав Гістіону дозвіл на придбання Amtel через купівлю «Міжнародної логістичної компанії» в листопаді 2023 року. Зміна власників відбулася у березні 2024 року.

Суму угоди в Dragon Capital не називають. За інформацією Forbes, виходячи з цих оцінок, загальна вартість логістичного комплексу могла скласти $35−40 млн. Джерело, знайоме з угодою, зазначає, що ця цифра не відповідає дійсності і сумма угоди набагото вища.

Amtel — логістичний комплекс класу А і загальною площею 100 208 кв. м. Він був найбільшим об'єктом у портфелі Dragon Capital.

Засновники Гістіона — Олег Лебеденко та Геннадій Гірін. Підприємці володіють торговою маркою фабрики дверей Новий Стиль — New Style Door Factory.

Гірін — CEO мережі 33 м², яка об'єднує 25 будівельних супермаркетів. Також йому належить торговельна марка компанії і частка в ТРЦ Суворівський у Херсоні. Лебеденку належить торгова марка будівельних матеріалів Betonera.

Перед повномасштабною війною група Dragon Capital володіла 778 000 кв. м. Зараз — близько 531 000 кв. м комерційної нерухомості: за період війни компанія втратила три об'єкти і ще три продала.

Окрім продажу Amtel, у 2022−2023 роках група знайшла нових власників для двох офісних центрів у Києві.

БЦ на вул. Діловій у Києві придбало Товариство Червоного Хреста України, випливає з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

БЦ Пори року у 2023 році купила компанія Soft Construct Limited. Її бенефіціари — громадяни Вірменії Віген та Ваге Бадалян. Вони — співвласники глобального розробника ПО для гемблінга BetConstruct. У грудні 2022 року вони вийшли з числа співзасновників букмекера Вбет Україна, свідчать дані YouControl.
Теги:   Dragon Capital Томаш Фіала Переглядів:   87

Читайте також:

01.06

Німеччина надасть Україні ще одну систему Patriot і додатково 500 млн євро

01.06

Україна та Ісландія уклали угоду про безпеку

31.05

ВВП Канади зріс на максимальні за рік 1,7% р/р