Титанова "Велта" відчуває гостру нестачу кадрів

Ринки Металургія 23.05.2024    12:40 Група компаній "Велта" з активами з видобутку титановмісних руд у Новомиргороді (Кіровоградська обл.) наразі відчуває гостру нестачу кадрів, що знижує її працездатність та поставки продукції за кордон.

Як повідомив СЕО і співвласник "Велти" Андрій Бродський у Facebook у середу, на сьогодні на ГЗК з видобутку та збагачення титанової сировини не вистачає 28% персоналу. Зростання кількості працюючих пенсіонерів становило від початку війни 30%, жінок, які працюють, з огляду на те, що в компанії і так була дуже позитивна гендерна статистика, - 11%, мобілізованих - 15%.

"Ми просто не в змозі знайти в нашому районі чоловіків!" - констатував CEO.

Він також звернув увагу на іншу проблему: від ГЗК до навантажувального залізничного пункту - 30 км, які продукція долає автотранспортом, і зараз підрядники не в змозі забезпечити це перевезення з тієї ж причини - немає водіїв. Таким чином, ГЗК не може експортувати сировину, фактично функціонувати і, як наслідок, платити податки.

"Йдемо далі. Науковий центр "Велта РД-Титан" групи "Велта": співробітники не підлягають бронюванню. Виявляється, що нашій країні не потрібні винахідники і проривні технології у сфері титану, що незамінне в озброєнні! А таких фахівців просто немає у світі! Наш високотехнологічний медичний напрямок - "Велта Медікал", що друкує імплантати постраждалим військовим і цивільним! Фахівці теж не підлягають бронюванню", - констатує Бродський.

За його словами, український бізнес у критичній ситуації. Люди у видобувному та інноваційному секторах є цінними фахівцями, саме вони під час війни створюють валютні надходження і забезпечують сплату податків в Україні.

"Тож у мене запитання: ми точно все правильно робимо з приводу мобілізації? Можливо, час наповнювати лави ЗСУ не тими, хто зараз наповнює бюджет і забезпечує діяльність країни, а навпаки - тими людьми, які є споживачами з бюджету, але чомусь бронюються без запитань і підготовлені? Наприклад, співробітниками БЕБ, ДБР, прокуратури, митниці та податкової тощо. А також депутатами всіх рівнів та їхніми помічниками. Хоча б у пропорції, як у бізнесу - 50/50", - задається питанням керівник компанії.

І нагадав, що "Велта" за 2023 рік сплатила понад 150 млн грн податків.

ТОВ "ВКФ Велта" зареєстровано у квітні 2000 року. Основною діяльністю є видобуток і виробництво ільменітового концентрату.

ТОВ "Велта Холдинг" належить 100% ТОВ "ВКФ "Велта". Кінцевими бенефіціарами є три фізособи: Андрій Бродський (60%), Вадим Москаленко (20%) і Віталій Малахов (20%).
Теги:   Велта виробництво кадр Переглядів:   159

Читайте також:

16.09

Україна отримає ще одну партію літаків F-16 з Данії

16.09

У Румунії стався землетрус, його відчули в Болгарії, Молдові та Україні

16.09

Обсяг товарної продукції Київського картонно-паперового комбінату у січні-серпні становив понад 5 млрд грн