ФДМ продав "Завод "Електропобутприлад" майже вдвічі дорожче за стартову ціну

Ринки 24.05.2024    11:21 Фонд державного майна (ФДМ) реалізував на приватизаційному аукціоні єдиний майновий комплекс ДП "Завод "Електропобутприлад" (Чернівці) за 20,18 млн грн, що майже вдвічі перевищує стартову ціну (11,14 млн грн), повідомила прес-служба Фонду.

За інформацією ФДМ, єдиний майновий комплекс держпідприємства включає нежитлові будівлі та споруди загальною площею майже 2,256 тис. кв. м. Підприємство розташоване поруч із перетином міжнародної автомагістралі М19 та автодороги територіального значення Т 2602.

"Частину майна площею 2036,1 кв. м уже здають в оренду, що забезпечить новому власнику стабільний дохід", - зазначається в повідомленні.

Згідно з результатами аукціону на майданчику "Прозорро.Продажі", переможцем торгів став Сергій Ахременко. За даними проєкту Clarity Project, він є, зокрема, співзасновником інтернет- і ТВ провайдерів "ІзюмТелеком" (Харківська обл.), "Славтелеком" (Слов'янськ Донецької обл.), ТРК "Енергетик" (Миколаївка Донецької обл.).

Другим учасником було ТОВ "Науково-виробниче підприємство "Темп-3000" (Ірпінь Київської обл.), що спеціалізується на випуску виробів бронезахисту. Його пропозиція становила 12,497 млн грн.

За умовами аукціону, переможець має протягом шести місяців погасити заборгованості ДП "Завод "Електропобутприлад" із зарплати і перед бюджетом, і не допустити звільнення працівників.

За даними ФДМ, на 31 березня 2024 року прострочена кредиторська заборгованість підприємства становила 3,156 млн грн, зокрема із заробітної плати - 901 тис. грн, перед бюджетом - 2,2 млн грн.

Завод спеціалізувався на виробництві замків, петель і шарнірів, але за останні три роки не отримував доходу, а чисельність працівників становила 2 особи.
Теги:   завод ФДМ Електропобутприлад Переглядів:   156

Читайте також:

22.09

На кордоні з Польщею в пункті «Устилуг-Зосін» пропуск осіб та авто тимчасово не здійснюється

22.09

Киянам рекомендують утриматися від провітрювання приміщень та обмежити перебування на вулиці

22.09

У Києві стартував Європейський тиждень спорту