"Фастфінанс" випустить облігації на 10 млн грн

Ринки 28.05.2024    16:38

ТОВ "Фастфінанс" (Київ), що спеціалізується на фінансовому лізингу старих легкових автомобілів, має намір провести закрите розміщення 10 тис. відсоткових облігацій загальною вартістю 10 млн грн.

Згідно з повідомленням компанії в системі розкриття НКЦПФР, відповідне рішення про розміщення відсоткових облігацій без здійснення публічної пропозиції ухвалили загальні збори учасників ТОВ "Фастфінанс" 23 травня.

Компанія розміщуватиме облігації самостійно.

Зазначається, що залучені фінансові ресурси повністю планується спрямувати на надання послуг лізингу в межах відповідної ліцензії товариства.

ТОВ "Фастфінанс", за інформацією на його сайті, працює на ринку автолізингу вживаних легкових авто з 2017 року. Також пропонує автопідбір, трейд-ін, перевірку авто та продавця перед придбанням авто, страхування.

Засновником і кінцевим бенефіціаром компанії є Олена Богодухова, яка також є співвласницею і бенефіціаром кредитних сервісів ТОВ "КредитСервіс", ТОВ "Азурро Фінанс", ТОВ "Флет Фінанс" (усі - Київ).

На сайті зазначено, що компанія 2021 року провела приватне IPO і "залучила в акціонери успішних бізнесменів, управлінців і фахівців з IT".

Згідно з даними Clarity-project, частка Олени Богодухової становить 80,4%, по 5% належить Олександру Щибрику та Ігорю Висоцькому, 3% - Олексію Шекурову, по 1,5% - Дмитрові Богодухову та Руслану Горячову, по 1% - Денису Скоробогатову та Роману Ляшку, 0,6% - Євгену Асмолову і ще по 0,5% - Ігорю Очеретному та Доброславу Пономаренку.

Кінцевими бенефіціарами вказано Олену і Дмитра Богодухових.

Компанія працює в Києві, Дніпрі, Одесі, Харкові.

Як повідомлялося, на початку травня 2021 року НКЦПФР зареєструвала випуск облігацій ТОВ "Фастфінанс" серії "А" на 15 млн грн (номінальна ставка 22%, купонний період - квартал) з терміном обігу п'ять років, а у вересні того ж року - серії "В" на таку саму суму (номінальна ставка - 20%).

За даними ресурсу Clarity-project, 2023 року компанія отримала майже 9 млн грн збитку і 12,6 млн грн чистого доходу. Згідно зі звітом компанії, у четвертому кварталі 2023 року вона уклала 14 договорів лізингу легкового автотранспорту на 6,5 млн грн.

Теги:   облігація Фастфінанс Переглядів:   35

Читайте також:

22.09

На кордоні з Польщею в пункті «Устилуг-Зосін» пропуск осіб та авто тимчасово не здійснюється

22.09

Киянам рекомендують утриматися від провітрювання приміщень та обмежити перебування на вулиці

22.09

У Києві стартував Європейський тиждень спорту